Espoon Panimopyöräily 2022 – Matkaraportti

11.6.2022 järjestettiin ensimmäinen Espoon Panimopyöräily-tapahtuma ja sen järjestäjänä toimi Olutpolkijat -niminen pyöräilyseura. Itsekin kuulun kyseiseen pyöräilyseuraan ja toimin yhtenä tapahtuman järjestäjistä. Tapahtuman tarkoituksena oli viedä pyöräilystä ja oluesta kiinnostuneet ihmiset pyöräillen tutustumaan kahdeksaan espoolaiseen pienpanimoon. Tässä jutussa on matkaraportti tästä tapahtumasta. Ostin myös jokaiselta panimolta mukaani yhden oluen ja niistäkin löytyy jutussa arviot (oluet maistettu tapahtuman jälkeisinä päivinä). Lähdetäänpäs pyöräilemään ja tutustumaan panimoihin.

Tässä on tapahtuman fiiliksiä videon muodossa

Salama Brewing – Startti

Starttipaikkana meillä toimi Salama Brewing, minne siinä kello yhdentoista aikaan rupesi valumaan osallistujia. Kaikkiaan pyöräilemässä oli n. 45 pyöräilystä ja oluesta innostunutta ihmistä. Tapahtumaan olisi halunnut osallistua huomattavasti suurempi määrä, mutta näin ensimmäisellä kerralla halusimme rajata osallistumismäärää ja katsoa kuinka tällainen tapahtuma toimii. Tässä vaiheessa juttua voin jo paljastaa, että tapahtuma oli oikein onnistunut ja jatkoa varmasti luvassa myös tulevaisuudessa. Toki kehitettävää on paljon, mutta kokonaisuutena kaikki meni mallikkaasti.

Tällaisella pyörällä lähdin reissuun
Salama Brewingin terassi vallattu

Hienoa oli nähdä, että pyöräilykalusto oli erittäin kirjavaa ja sieltä löytyi monenlaista menopeliä. Löytyi vintage-pyöriä, maantiepyöriä ja oli sinne tultu myöskin tyttöystävältä lainatulla naisten Crescentillä. Toivotimme osallistujat tervetulleeksi, kävimme läpi tapahtuman sääntöjä, kuten jokaisen tulisi huolehtia, että pysyy ajokunnossa ja kuinka ajetaan ryhmässä. Reissun tarkoituksena oli ajaa maltillinen määrä kilometrejä, että osallistumiselle sen myötä ei tule liian suurta kynnystä. Matkaa kertyi 30 kilometriä.

Salama Brewing Zen Extazy New Espoo Pale Ale

Salama Brewingilla nautimme oluet ja saimme shoppailut hoidettua, niin sitten lähdimmekin ajamaan kohti seuraavaa panimoa, mikä oli Espoon Oma Panimo. Matkaa panimolle kertyi pikkuisen reilut 10 kilometriä.

Arvioitu olut: Salama Brewing Get Rich Or Drunk Trying
Oluttyyli: Tupla IPA
Prosentit: 10,0 %
Arvio:

Espoon Oma Panimo

Espoon Oma Panimo ei ole normaalisti lauantaisin auki, mutta he olivat meitä varten avanneet ovensa ja jokainen osallistuja sai valita itselleen nautittavan oluen.

Oma valintani oli Cheers From Nuuksio Stout ja se olikin hyvä jakaa kahdelle henkilölle, että pysyy homma hallussa. Laadukas ja hyvässä tasapainossa oleva stout.

Espoon Oma Panimo Cheers From Nuuksio Stout

Arvioitu olut: Espoon Oma Panimo
Oluttyyli: American pale ale
Prosentit: 5,5 %
Arvio:

Paloaseman Panimo

Paloaseman Panimosta puhuttaessa ei ensimmäisenä tule mieleen Espoo, mutta he ovat aloittamassa toimintaansa myös Espoossa ja halusivat ryhmällemme esitellä panimonsa. Panimolla ei ollut vielä kioskia toiminnassa, joten jokainen sai käydä hakemassa kylmäkaapista olutta ja kuunnella panimon kuulumisia.

Paloaseman Panimo Love Potion Sour

Arvioitu olut: Paloaseman Panimo Bitternoid
Oluttyyli: Bitter
Prosentit: 4,2 %
Arvio:

Sää on tällaisessa ulkotapahtumassa äärimmäisen ratkaiseva asia ja meillä sattui tämän kesän siihen mennessä yksi lämpimimmistä päivästä liikkua pyörällä panimolta toiselle. Alla olevasta kuvasta voittekin nähdä, että hieman väriä tarttui päivän aikana.

Tired Uncle Brewing, 8-Bit Brewing ja Masis Brewery


Paloaseman Panimolta lähdimme sitten matkaamaan kohti Keran halleja, missä majaansa pitää kolme panimoa. Suurin osa porukasta lähtivät matkaan ja itse varmistin, että loputkin pääsevät mukaan. Pienemmällä porukalla ajelimme sitten ”oikoreittejä” ja saavuimme huomattavasti pääjoukkoa ennen Keran halleille, vaikka metsäpoluilla hieman eksyimmekin. Ensimmäisenä ruokaa tilaamaan Tired Uncle Brewingin Taproomista. Ruoaksi valitsin kanasalaattia hummuksella ja oli kyllä erittäin maittava annos.

Harissa kanaa, salaattia, hummusta ja jogurttia

Ruokahetken jälkeen kävimme shoppailemassa kaikkien kolmen panimon olutkaupoissa ja sitten vielä maistamaan yhdet pienet oluet ennen siirtymistä Otaniemeen, missä sijaitsevat kaksi reissumme viimeistä panimoa.

Tired Uncle Brewing Fruit Basket Cherry-Nectarine Sour

Arvioitu olut: Masis Brewery X Himo Pulssi
Oluttyyli: Sour ale
Prosentit: 4,7 %
Arvio:

Arvioitu olut: 8-Bit Brewing Call Of Fruity
Oluttyyli: Sour ale
Prosentit: 5,4 %
Arvio:

Arvioitu olut: Tired Uncle Brewing Prost! With Citra
Oluttyyli: Dortmunder
Prosentit: 5,6 %
Arvio:

Fat Lizard Brewing Co. ja Olarin Panimo


Saavuimme Otaniemeen ja matkamittarini näytti tasan 30 kilometriä. Monilla muilla se oli varmasti enemmän, mutta ajoimme Keran halleille oikotietä, joten reittimme hieman lyheni. Tässä vaiheessa kiitimme kaikkia osallistujia ja jokainen sai vapaasti lähteä käymään panimoilla. Siirryimme itse ensin Fat Lizardille ja sieltä Sauna Pale Alea lasiin ja ostin muistoksi myöskin Fat Lizard sukat.

Fat Lizard Sauna Pale Ale
Välillä pitää juoda muutakin kuin olutta
Kotiinviemiset
Kyllä kelpaa pyöräillä tällaiset sukat jalassa

Olarin Panimo oli viimeinen etappi ja siellä istuimmekin hieman pidemmän aikaa. Kaadoimme lasiin myös oikein hienoa Mad Scientist Ghost Of A Rose -imperial stoutia. Kyseinen 12 % olut kypsytetty Mezcal-tynnyrissä ja sisältää ruusua, Chipotlea ja Ghost-chiliä. Kävimme läpi päivän tapahtumia ja siemailimme imperial stoutia. Mietimme myös kuinka saisimme seuraavalla kerralla rakennettua entistäkin paremman tapahtuman.

Mad Scientist Ghost Of A Rose
Olarin Panimo Runaway NEIPA

Arvioitu olut: Fat Lizard Homerun Derby Mango Pale Ale
Oluttyyli: Pale ale
Prosentit: 5,0 %
Arvio:

Arvioitu olut: Olarin Panimo Hazy Hoodz 15
Oluttyyli: New England IPA
Prosentit: 6,7 %
Arvio:

Kiitoksia hienosta päivästä kaikille tapahtumaan osallistujille ja panimoille. Kiitoksia myös muille henkilöille, jotka olivat kanssani tapahtumaa rakentamassa. Jatkoa on varmasti luvassa, joten kannattaa seurata blogiani ja sen sosiaalisen median kanavia. Kannattaa myös ottaa seurantaan Olutpolkijoiden Facebook-sivu, missä myöskin tullaan kertomaan tulevista tapahtumista. Tässä linkki!

Olutpolkijat kiittää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *