Saariston Puoti – Jaska & Kaljat -pizza

Saariston Puoti on Liperissä Tutjunniemessä sijaitseva kahvila, ravintola, pizzeria ja vierasvenesatama. Viime kesänä Saariston Puoti rupesi valmistamaan italialaisissa puu-uuneissa artesaanipizzaa ja nämä pizzat nousivat erittäin suosituiksi asiakkaiden joukossa. Pääsin 12.5.2022 muutaman muun lähiseudun ruoka- ja juomavaikuttajan seurassa maistamaan läpi heidän viime vuoden pizzalistan ja kertomaan pizzoista mielipiteeni ja antamaan vinkkejä, kuinka ne voisivat toimia vielä paremmin. Samalla pääsin maistamaan tulevista uutuuspizzoista alla näkyvän Pizza Diavolan.

Pizza Diavola

Pizzan maisteluiden lisäksi olin tehnyt hieman taustatyötä, että mitkä joensuulaisen Unison Brewing Companyn oluista sopisivat minkäkin pizzan kanssa, joten Saariston Puodin kesän 2022 valikoimaan on tulossa myös lähiseudulla valmistettua olutta. 

Pääsin myös suunnittelemaan oman pizzani, mikä löytyy 25.5.2022 julkaistulta Saariston Puodin pizzalistalta. Linkki pizzalistaan! Minun pizzani lisäksi listalla on useita muitakin hienoja uutuuspizzoja. Tässä alla on kuva ravintolan toteutuksesta kyseisestä pizzasta, mutta alla pääsette myös näkemään, kun itsekin yritin kyseisen pizzan vääntää.

Kuva: Saariston Puoti
Kuva: Saariston Puoti

Oma pizzani on nimeltään Jaska & Kaljat ja se sisältää kanaa, pekonia, punasipulia ja jalapenoa. Alla on kuvia, kun itse valmistin ensimmäisen version tästä pizzastani.

Kuva: Hanna Suhonen
Kuva: Hanna Suhonen
Kuva: Hanna Suhonen
Kuva: Hanna Suhonen

Hienoa oli kyllä päästä itse valmistamaan tämä kyseinen suunnittelemani pizza ja tietenkin päästä sitä maistamaan. Oma kehu voi hieman haiskahtaa, mutta oli kyllä erittäin hyvä pizza. Lyhyesti sanottuna Saariston Puodin pizzat olivat aivan käsittämättömän hyvänmakuisia ja paikka nousi yhdeksi suosikkipizzerioiksi koko Suomessa. Tässä alla kuvia heidän pizzoistaan. Nälkähän tässä tulee pelkästään kuvia katsoessa.

Saariston Puoti

Saaristotie 25, Tutjunniemi

www.saaristonpuoti.fi

Marjoriitta (Puodin Margarita)
Kolme juustoa & rapsakka pekoni
Pizza Prosciutto
Hiio Hoi! (Frutti Di Mare)
Pizza Finlandia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *