Kauhuleffoja, olutta ja cocktaileja: Cinemare + 60’s Palaver + Another Doggy

Cinemare on tuonut kauhuelokuvia joensuulaisten kauhuleffafanien nähtäväksi jo vuodesta 2005. Tämä kauhuelokuvatapahtuma on itsellekin jo vuosien ajan ollut yksi vuoden kohokohtia ja on siellä tullut lukuisia öitä istuttua katsomassa monenlaisia kauhuelokuvia. Tällä kertaa lähdin katsomaan kahta elokuvaa, joista toinen Hellbound: Hellraiser 2 on elokuva, mikä sai minut reilut 20 vuotta sitten innostumaan kauhuelokuvista. Sen jälkeen en ole kyseistä leffaa nähnyt, joten melkoisesti jännitti, että säväyttääkö samalla tavalla? On tässä välissä tullut kuitenkin useita satoja kauhuleffoja tiirattua. Ennen Cinemarea kävin oluella 60’s Palaverissa ja muutamalla cocktaililla Another Doggyssa. Tässä illan fiiliksiä!

60’s Palaverin hanaan oli juuri tullut Tornion Panimon ja Another Doggyn yhteistyöntulos Another Gammel Ale. Alun perin suunnitelmani oli, että juuri tätä olutta maistaisin Another Doggyssa, mutta nyt tarjoutuikin mahdollisuus samana iltana maistaa se hanasta ja pullosta.

Mikä on Another Gammel Ale?

Another Doggyn Jussi Viljala ja Ortjo Nieminen voittivat Gammel Dansk -cocktailkilpailun ja palkintona pääsivät valmistamaan Tornion Panimolle olutta. Tältä se maistui 60’s Palaverin hanasta.

Sitten nokka kohti Another Doggya, mutta sitä ennen ostamaan irtokarkkeja Karkkikujalta Elokuvateatterikeskus Tapion vierestä. No sehän meni juuri minuutti ennen saapumistani kiinni, joten leffakarkit jäivät ostamatta. Tämä piti sitten paikata Another Doggyssa, mutta sitä ennen maistoon Another Gammel Alen pulloversio ja tältä se maistui. Samalla Another Doggyn Jussi kertoili tarinoita tämän oluen valmistamisesta.

Yhteenvetona voisi näistä kahdesta oluesta sanoa, että hanaversio kunnioittaa täysin alkuperäistä Gammel Danskia. Pulloversio yrittää mutta on kokonaisuutena huomattavasti miedompi. Jos tykkäät yrttisistä juomista, niin hanaversio toimii paremmin ja kannattaa ehdottomasti ottaa maistoon.

Tämän jälkeen annoin Jussille tehtävän. Kerroin, että jäin ilman leffakarkkeja, joten pyysin häntä valmistamaan cocktailin, mikä olisi kuin karkki. Siitä syntyi cocktail nimeltään:

Oli Karkki

Tuoksu: Vadelmainen, kukkaisa ja liukuva.

Maku: Vadelmainen ja voimakkaan kukkaisa. Seljankukka selkeästi esillä. Alkuun kuohkea, mutta lopussa juokseva. Toivoin karkkia ja sain karkkia.

Väliin olutta ja sitten olikin jo seuraavan cocktailin vuoro.

Vieux Carré

Tuoksu: Yrttinen, pyöreä ja katkeroinen.

Maku: Hyvä katkero. Yrttejä ja pyöreyttä. Lämmittää. Vahvoja makuja, mutta hieno balanssi. En oo koskaan ennen maistanut, mutta nousee aivan yhdeksi omista suosikkicocktaileiksi.


Sen jälkeen vielä parit juomat ja siitä olikin sitten hyvä lähteä siirtymään kohti Cinemarea. Ensimmäinen leffa oli nimeltään The Innocents. Kyseessä on tänä vuonna valmistunut norjalainen kauhuelokuva. Tässä linkki, minkä takaa tarkemmin tuosta elokuvasta. Omaan makuun elokuva oli aivan käsittämättömän hidasliikkeinen ja tylsä. Meinasin jopa nukahtaa, kun yritin tuota katsoa.

Sitten olikin illan kohokohdan paikka eli vuonna 1988 valmistunut Hellbound: Hellraiser 2. Reilut 20 vuotta sitten tämä elokuva oli jännittävä, pelottava ja monella tasolla myös jopa shokeeraava. Kyseessä on kauhuklassikko ja edelleen toimiva tyylilajissaan. Nyt toki tarjosi myös melkoisesti naurun hörähdyksiä. Mukava oli kyllä nähdä tämä elokuva noinkin monen vuoden tauon jälkeen.

Kokonaisuutena oli kyllä hieno ilta ja on kyllä hienoa, että Joensuussa on tällainen Cinemaren tapainen elokuvatapahtuma. Suosittelen kaikille kauhuelokuvien ystäville. Tässä vielä linkki juttuuni, minkä vuosia sitten kirjoitin toiseen blogiini Cinemaresta: Cinemare – Kauhuelokuvia yöllä Joensuussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *