Veltins Pilsener – Klassisin saksalainen pils?

Veltins Pilsener on Saksalle sama kuin Pilsner Urquell Tsekeille. Veltins Pilsener on saksalaisista pilseistä se kaikkein klassisin. Nämä kaksi edellä mainittua väittämää ovat minun omia mielipiteitäni, mutta uskon, että moni teistä on täysin samaa mieltä kanssani. Pistäkää kommenttia, jos teillä on erilaisia ajatuksia. Vuonna 1824 pieni panimo Grevensteinissa rupesi valmistamaan olutta saksalaisen oluen puhtauslain (Reinheitsgebot) mukaan. Vuonna 1852 Clemens Veltins osti tämän panimon ja ryhtyi siellä valmistamaan olutta. Panimo on edelleen saman perheen omistuksessa.


Miksi Veltins Pilsener on klassisin?

Veltins ei ole se ensimmäinen saksalainen panimo, eikä Veltins Pilsener ole ensimmäinen saksalainen pils, mutta he ovat edelleen yksi harvoja perheomisteisia panimoita Saksassa, jos lähdetään puhumaan suurista panimoista ja Veltins on todellakin yksi Saksan suurimmista. Panimo keskittyy juurikin tämän maistossa olevan pilsin valmistamiseen, eikä heillä sen lisäksi ole montaakaan muuta tuotetta. Jos pääsette maistamaan panimon valmistamaa Veltins Grevensteiner Naturtrübes Landbieria, niin siinä on yksi hienoimpia saksalaisia oluita. Alla arvio oluesta.

Veltins Pilsener oluena noudattelee kaikkea sitä mistä saksalaisessa pilsissä on kyse. Kullankeltainen kirkas olut valkoisella vaahdolla. Sopivan maltainen, kukkaisa ja ruohoinen… No enpäs paljasta sen enempää vaan katsotaan lisää alla olevasta olutarviosta. Mutta makumaailma on hyvin perinteinen.


Veltins ja urheilu

Vaaleat lagerit ovat niitä kaikkein juoduimpia oluita maailmassa eli silläkin tavalla ajateltuna aina ajankohtaisia, mutta Veltins on nyt sitäkin ajankohtaisempi juoma, koska he ovat mm. tänään alkaneiden Salpausselän kisojen yksi yhteistyökumppaneista. Futismiehenä Veltins on itselleni tuttu jalkapallojoukkueen Schalke 04:sen sponsorina ja heidän Veltins-Arenansa pääsponsorina. Schalke nykyisin pelaa 2. Bundesligassa, mutta se ei poista sitä faktaa etteikö kyseessä olisi yksi klassisimpia ja hienoimpia saksalaisia jalkapallojoukkueita. Veltins on myös Bundesligassa pelaavan VFL Wolfsburgin sponsori ja Wolfsburgin naistenjoukkueen pääsponsoreista. Wolfsburgin naistenjoukkue on yksi maailman parhaita naisten jalkapallojoukkueita. Nyt mentiin reilusti urheilun puolelle, mutta sehän ei toki itseäni haittaa, koska voisin rupatella urheilusta loputtomiin. Siirrytään kuitenkin maistelemaan olutta ja isketään televisioruudulle Salpausselän kisat pyörimään.


Panimo: Brauerei C.& A. Veltins

Panimon sivut: https://www.veltins.com/

Maa: Saksa

Oluttyyli: Pils

Prosentit: 4,8 %

Katkerot: 21 EBU

Olutarvio:

Mistä: Olut saatu.

Pisteet: 36/50

JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *