Mikkeller Træblod Imperial Stout with Maple & Coffee

Mikkeller Træblod Imperial Stout with Maple & Coffee

Mikkelleriltä maistoon 12 % imperial stout, minkä sekaan on heitetty kahvia ja vaahterasiirappia. Oluen inspiraationa on ollut aikaiset aamut juoden kahvia ja syöden vaahterasiirapilla höystettyjä vohveleita.

Panimo: Mikkeller

Valmistuspaikka: Mikkeller San Diego

Panimon sivut: https://shop.mikkeller.dk/

Maa: Tanska & Yhdysvallat

Tyyli: Imperial stout

Voltit: 12,0 %

Katkerot: 40,0 EBU

Muuta: Sisältää vaahterasiirappia ja kahvia 

Fiilikset:
Tuoksusta ensimmäisenä kumpuaa kahvinen paahteisuus. Paahteisuutta seurailee siirappinen makeus, muttei vedä överiksi. Rungon vahvuus tuntuu sieraimissa asti, mutta ei tästä alkoholi tule läpi.

Otan ensimmäisen hörpyn ja suussa tuntuu kerralla niin paljon asioita. Yleensä makuja tulee peräkkäin, mutta nyt ne kaikki läväytetään kerralla suuhun ja tykkään siitä. Siellä on paljon kahvia ja siirappinen makeus menossa mukana. Humalien osalta melko reilut katkerot ja hyvä vahva runko on kuin kallio. Ennen maistoa ajattelin, että vetääkö tämä olut jokaisella osa-alueell aivan överiksi, mutta sitä se ei tee. Vahvoja makuja on paljon, mutta kaikki täydellisessä harmoniassa keskenään. Tässä on olut mitä on kiva nautiskella pitkään ja hartaasti vaikka porukalla. Loistava kahvinen imperial stout.

Mistä: Saatu. Löytyy Alkosta.

Maista jos tykkäät vahvoista tummista oluista, missä kahvia ja sopivasti siirappista makeutta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 41/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *