Pirkka III-olut ja Pirkka Olut 3,5 %

Pirkka-olut täytti viime vuoden elokuussa kymmenen vuotta ja vasta vähän aikaa sitten tajusin, etten ole koskaan maistanut kyseistä olutta. Syy tälle on pelkästään kiinnostuksen puute tuota olutta kohtaan. Kuitenkin kun kirjoitan arvioita oluista, niin on hyvä laajalla skaalalla maistaa erilaisia oluita, joten osittainen kiinnostus tätä suomalaisille suosittua olutta kohtaan on tässä lähiaikoina hieman kasvanut. Pirkka-olut on yksi myydyimmistä sarjassaan ja sarjahan on mahdollisimman edulliset bulkkilagersalkkukaljat.

Kyselin sosiaalisen median puolella, että pitäisikö minun ottaa Pirkka-olut maistoon ja kyllähän se kääntyi reilusti sen puolelle, että täytyi suunnata kauppaan ostamaan elämäni ensimmäisen Pirkka III-olt. Siihen kaveriksi ostin myös kevyemmän 3,5 % -version. Lähdetäänpäs tutkailemaan, kuinka nämä oluet minulle maistuivat.

Panimo: Olvi Oyj

Valmistuttaja: Kesko Oyj

Maa: Suomi

Tyyli: Vaalea lager

Voltit: 4,5 % ja 3,5 %

Fiilikset:

Pirkka III-Olut
Mieto tuoksu, missä yhdistyy makeahko kevyt maltaisuus ja pahvisuus. Ei sieltä mitään muuta tule, vaikka kuinka yrittää nuuhkia.

Makujen puolella tuoksun tapainen hyvin mitäänsanomaton linja jatkuu. Makeaa maltaisuutta siellä on, mutta ei sitä mallasta ole kuin nimeksi. Maku ei niin pahvinen kuin tuoksu, mutta ei tästä kyllä oikein mitään saa irti.

Pirkka III-olut on mauton ja hajuton vaalea lager, mikä maistuu ihmisille, jotka eivät oluessa hae makua vaan ainoastaan toistoja. Kyllähän tällainen jääkylmänä virkistää, mutta niin virkistää vesikin.

Pirkka Olut 3,5 %
Hienoista humalan tunnetta ja kevyttä makeaa maltaisuutta. Tuoksussa ei pahvisuutta, mikä tuossa vahvemmassa oli vahvasti esillä. Tuoksultaan parempi, vaikkei mitenkään erityisen miellyttävä.

Makujen puolella täysin sama fiilis, kuin tuossa tuoksussakin. Raikkaampi, kuin III-olut ja samalla tavalla hyvin mauton. Sellaista mallasvichyähän tämä on. Loppuveto makeahko. Ei tästäkään mikään suosikki tule, mutta jos näistä olisi pakko jompikumpi valita, niin minä taittuisin tämän 3,5 % -version puoleen. Janojuomana parempi ja muuta käyttötarkoitusta en näille keksi.

Mistä: Ostettu K-Citymarket Pilkko (Joensuu)

Maista jos tykkäät oluista, missä ei juurikaan ole mitään makua.

Pirkka III-Olut pisteet:
Tuoksu: 3/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 4/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 6/20
Yhteensä: 20/50

Pirkka Olut 3,5 % pisteet:
Tuoksu: 4/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 4/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 8/20
Yhteensä: 21/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *