O Brother Brewing Olutviisikko

O Brother Brewing on kolmen veljeksen perustama panimo, mikä sijaitsee Kilcoolen kylässä Wicklown läänissä Irlannissa. Panimo on perustettu vuonna 2014. Inspiraationa panimon oluissa ovat humalaedellä menevät jenkkioluet.

O Brother Brewing tykkää tehdä paljon yhteistyötä mm. panimoiden, paahtimoiden ja taitelijoiden kanssa. Hyvänä esimerkkinä tästä on heidän #OFFTHEWALL -olutsarja, missä oluttölkkien etiketeissä on mukana taiteilijoiden taidetta. Tästä sarjasta otankin parit oluet maistoon. Noiden lisäksi maistossa kolme olutta heidän perusvalikoimastaan. Lähdetäänpäs sitten maistamaan, että miltä O Brother Brewingin oluet maistuvat. Tämä on ensimmäinen kerta, kun heidän oluitaan maistan.

Panimo: O Brother Brewing

Panimon sivut: https://www.obrotherbrewing.com

Maa: Irlanti

O Brother Brewing The Dreamcatcher

The Dreamcatcher on sessiovahvuinen New England IPA, missä humalahommat on hoidettu kolmikolla Citra, Simcoe ja Mandarina Bavaria.

Tyyli: Session IPA

Voltit: 4,2 %

Humalat: Citra, Simcoe ja Mandarina Bavaria

Fiilikset:
Monipuolisen hedelmäinen tuoksumaailma. Trooppisuus päällimmäisenä esillä ja reilut annokset greippiä.

Makujen puolella pehmeää trooppista hedelmäisyyttä. Runko kevyt ja liukuva, muttei mitenkään vetinen. Mehuisa ja aivan hemmetin hyvän juotavuuden tarjoava olut. Hieno startti tämän panimon oluisiin. Laadukas session IPA.

Maista jos tykkäät kevyestä ja trooppisen hedelmäisestä oluesta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

O Brother Brewing The Chancer

The Chancer on Cascadella humaloitu 5,4 % -vahvuinen american pale ale.

Tyyli: American pale ale

Voltit: 5,4 %

Humalat: Cascade

Fiilikset:
Tuoksu on alkuun hyvin varovainen, eikä sieltä paljoakaan tule esille. Pikkuhiljaa yrttisyyden kautta homma lähtee käyntiin ja sitä seurailee sitruksisuus. Loppujen lopuksi oikein miellyttävä tuoksu, vaikka startti olikin varovainen.

Suussa ei lähdetä varovaisesti liikkeelle, vaan homma on käynnissä heti ensipuraisusta lähtien. Täällä on sitruksisuus pääroolissa ja yrttisyys taustalla. Tarkemmin maisteltuna sitruksisuus on hyvin greippistä. Toisella maistetulla oluella laatu pysyy edelleen korkealla ja The Chancer on kyllä laadukas APA.

Maista jos tykkäät sitrusvoittoisista oluista.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

O Brother Brewing The Nightcrawler

The Nightcrawler on 4,5 % milk stout.

Tyyli: Sweet stout

Voltit: 4,5  %

Muuta: Sisältää laktoosia.  

Fiilikset:
Tuoksussa on kuivaa paahteisuutta, mutta samalla myös laktoosi tuo sopivaa pyöreyttä. Kahvisuus tulee esiin ja ripaus tummaa suklaata.

Makujen puolella laktoosinen pyöreys ja pehmeys on ensimmäisenä suussa. Vähitellen pääsemme pyöreydestä eroon ja loppua kohti taittuu nokiseen kuivuuteen. Vaniljaisuutta ja kylmää kahvia. Hyvässä tasapainossa oleva milk stout, missä runko prosentteihin nähden reilumpi.

Maista jos tykkäät pyöreästä ja kuivasta tummasta oluesta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

O Brother Brewing hOPTICAL

hOPTICAL kuuluu panimon #OFFTHEWALL -olutsarjaan, missä etikettitaiteesta vastaavat eri taiteilijat. Olut on New Zealand pale ale ja etiketin suunnitellut Omin.

Tyyli: New Zealand pale ale

Voltit: 5,5 %

Humalat: Nelson Sauvin ja Motueka

Fiilikset:
Hyvin mystinen tuoksu. Tuoksusta tulee ensimmäisenä mieleen käsisaippua. Yrttejä ja sitruksisuutta. Nelson Sauvin tuo tuulahduksen valkoviinimäisyyttä. Mielenkiintoinen.

Maussa Motuekan yrttisyys on päällimmäisenä ja siitä pääsemme sitruksisen purennan kautta Nelson Sauvinin valkoviinivivahteisiin. hOPTICAL tuo hienosti esille Uuden-Seelannin humalia rakentaen normaalista poikkeavan makuisen pale alen.

Maista jos tykkäät yrttisyydestä ja valkoviinimäisistä vivahteista.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

O Brother Brewing Ominous

Ominous jatkaa samaa #OFFTHEWALL -sarjaa, kuten äskeinenkin olut ja etiketin hoitaa sama taiteilija. Tämä olut on Citralla ja Ekuanotilla humaloitu 6,9 % IPA.
Tyyli: India pale ale

Voltit: 6,9 %

Humalat: Citra ja Ekuanot

Fiilikset:
Tuoksu lähtee hitaasti käyntiin, mutta kun vauhtiin pääsee, niin aromeja riittää. Lime tulee ensimmäisenä ja mukavasti kirpeää passionhedelmää. Kautta linjan trooppinen ja pehmeä.

Makujen puolella ei hitautta tunnu olevan. Vauhtiin lähdetään passionhedelmän tarjoamalla kirpeydellä. Siitä otetaan mukaan greippiä ja loppu taputellaan pehmeällä trooppisella hedelmäisyydellä. Maltaisuus tukee trooppisten hedelmien pehmeyttä rakentaen oluesta tasapainoisen makuelämyksen.  

Maista jos tykkäät tasapainoisesta ja pehmeästä IPAsta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50

Yhteenvetona voisi sanoa, että tyylikkäät oluet, sekä maultaan mutta myöskin tölkkien ulkoasun osalta. Hienoa työtä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *