Honkavuoren Taiga Whisky Porter

Honkavuoren Taiga Whisky Porter

Blogissani tuli 30.12.2020 täyteen 2 miljoonaa sivulla vierailua ja sen kunniaksi suunnittelin, että juhlistan isoa lukemaa Panimo Honkavuoren Taiga Whisky Porterilla. Vuoden vaihtuminen olikin sen verran lähellä, että samainen olut toimikin sitten myös vuoden 2021 ensimmäisenä oluena ja sillä vaihtui vanha vuosi uuteen. Nyt sitten vuoden ensimmäisenä olutarviona kunnian saa tämä Taiga Whisky Porter, mikä on kypsynyt viskitynnyrissä 10 kuukauden ajan.

Hyvää vuoden 2021 alkua kaikille blogini seuraajille.

Panimo: Panimo Honkavuori

Panimon sivut: www.honkavuori.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Imperial portteri

Voltit: 10,7%

Fiilikset:
Tuoksussa on laphroaig -viski pääroolissa. Savuisuutta, kevyttä tervaa, turvetta ja paahteisuutta. Viski on kyllä selkeä, joten tynnyri on työnsä tehnyt vahvasti. Omaan nenään, jopa liian iskevän viskinen ja pehmeys tiessään. Kaipaisiko tämä olut pullossa kypsymistä, että tasoittuu?

Alkuun pehmeä maku ja sitten tulee viskiä vahvalla rintamalla. Pehmeys häviää nopeasti. Prosentteihin nähden yllättävänkin liukuva olut. On kuin perus-Taiga Portterin sekaan olisi kaadettu aivan aitoa viskiä. Portterin ja vahvan viskin yhteinen jälkimaku tuo mukanaan erikoista vihannesta. Viskin tuoma savuisuus toimii hyvin paahteisuuden kanssa ja kuivattaa loppuliukua. Jos tykkäät Laphroaig-viskistä, niin tämä on sinun juomasi, mutta omaan makuun tarvitsee huomattavasti enemmän pehmeyttä.

Mistä: Ostettu panimon olutpuodista.

Kuvausvekotin: OnePlus 8

Maista jos tykkäät Laphroaig-viskistä.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *