Stone Enter Night Pilsner

Stone Enter Night Pilsner

Enter Night Pilsner on kahden kalifornialaisen oman alansa suuruuden yhteistyöntulos. Nämä kaksi ovat yksi olutmaailman pioneereista eli Stone Brewing Company ja yksi musiikkimaailman suurimmista ja mahtavimmista eli Metallica.

Stone Brewing Company on oman olutharrastukseni alkuvaiheista lähtien ollut se panimo, joka tekee mahtavia oluita lähes tyyliin kuin tyyliin. Stone IPA, Old Guardian ja monet muut ovat aivan siellä tyylilajiensa kärkikastista.

Metallica on sellainen yhtye, josta olen ruvennut vasta vähän aikaa sitten tykkäämään. Nuorempana ei tullut oikeastaan koskaan kuunneltua Metallicaa, mutta tässä parin viime vuoden aikana sieltä on yhtyeen alkutaipaleen julkaisut olleet useaan otteeseen kuuntelussa.

Enter Night Pilsner on niin kuin nimikin jo kertoo pils. Alkoholipitoisuus on aivan tyylilajinsa yläpäässä ja voluumia siellä on 5,7 %. Lähdetäänpäs maistamaan olutta ja laitetaan samalla Master Of Puppets -albumi soimaan.

Panimo: Stone Brewing Company

Panimon sivut: www.stonebrewing.com

Maa: Yhdysvallat

Tyyli: Pils

Voltit: 5,7 %

Fiilikset:
Kukkaisa ja hedelmäinen tuoksu, jossa viljaisuutta. Runko on vahvan oloinen. Yrttisyys vahvana elementtinä.

Vahvarunkoinen pils, jossa reiluhko yrttinen humalointi. Makeaa viljaisuutta ja hedelmäisyyttä. Humaloinnin yrttinen vetovoima hallitsee ja mallasrunko pitää palettia kasassa. Omaan makuun pilssille liian runsas runko, jolloin juotavuus kärsii. Juotavuus noille vahvuuksille hyvä, mutta itse tykkään liukuvammasta lopputuloksesta. Muuten kyllä oikein juotava olut. Tää on sellainen pils, jota voi juoda ainoastaan yhden purkillisen, kun vertaa vaikka Pilsner Urqueliin, jota voi kipata vaikka 20 purkkia.

Mistä: Ostettu Alkosta

Kuvausvekotin: OnePlus 8

Maista jos tykkäät runsasrunkoisesta vaaleasta lagerista reilulla yrttisellä humaloinnilla.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 32/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *