Jaska Belgiassa matkaraportti 2019 – 3. päivä

Viime kesän Belgian reissun pari ensimmäistä päivää onkin käyty läpi ja tässä vielä linkki niihin fiiliksiin.

Nyt onkin aika käydä kolmannen päivän tapahtumia. Jutussa reilusti kuvia, koska nehän ne paremmin tuo esiin tunnelmaa 🙂

3. päivä

Kolmas päivä toden sanoo ja aloitimme aurinkoisen päivän vierailemalla Brasserie Dupontin panimolla. Siellä pikainen panimovierailu ja shoppailut heidän olutkaupastaan. Hinnat olivat kyllä taas kerran aivan älyttömät vai miltä kuulostaa 0,33 litran pullo Saison Dupontia hintaan 0,96 €?

Saimme kaupassa myös hieman maistiaisia 🙂

Dupont-visiitin jälkeen pääsimme käymään yhdellä suosikkipanimoistani, joka on nimeltään De Ranke. Siellä meille tarjoiltiin maistuva lounas ja hienoja oluita. Erittäin vieraanvarainen visiitti, jossa maisteltiin 12 erilaista olutta ja rauhassa kierrettiin panimon tilat läpi. Kattoterassilla aurinko helli oikein olan takaa, kun maistoimme toinen toistaan hienompia oluita.

6 olutta löytyi hanasta

Homman starttasi Simplex

Lounasta

Mahtavia paikallisia juustoja

Jouluakin ehdittiin juhlistaa

Kolmas panimo tälle päivälle oli Alvinne, jossa meille tarinoita kertoi panimon omistaja Glenn ja samalla maistatti useita hänen oluitaan. Kolme panimovierailua oli takana ja meidät vietiin jokaisen oluenystävän taivaaseen. Paikka on nimeltään Bierhalle Deconinck ja kyseessä on Flandersin alueen suurimmalla olutvalikoimalla varustettu kauppa. Sieltä löytyy yli 1400 erilaista olutta. Minulla meni ensimmäinen viisi minuuttia ainoastaan happea haukkoessa ja ihmetellessä, kun suurin osa oluista ei ollut millään tavalla tuttuja. Ongelmia tuotti se, ettei voinut montaakaan ostaa, koska kaikkea voi juoda ja ottaa kotiin asti. Päädyin ostamaan yhdeksän erilaista olutta.

Glen kaatamassa ensimmäiset maistiaiset

Hieman spesiaalimpaa juomaa 🙂

Kolmoskaljaa

Sammakkoshandya

Tällaiset lähti mukaan

Jokainen löysi jotain

Olutshoppailun jälkeen matkasimme yöpaikkaamme St. Bernardus Brouwershuisiin, joka sijaitsee aivan St. Bernardus –panimon naapurissa. Matkatavarat huoneisiin ja illallista nauttimaan muutaman kilometrin päähän Eethuis De Hanekamp –nimiseen ravintolaan. Ravintolan ruokavalikoimaan kuului ainoastaan kana, joten sitähän me otimme. Jokaiselle puolikas kana ja ranskalaiset. Ruokajuomaksi otin Poperings Hommelbierin, joka on yksi omia perus belgiolutsuosikkejani. Illallisen jälkeen sitten istuimme iltaa rupatellen ja St. Bernardus –panimon oluita nauttien yöpaikkamme olohuoneessa. Siellä oli iso jääkaappi täynnä panimon tuotteita ja sieltä sai vapaasti niitä nauttia, kunhan heitti muutaman kolikon rahalippaaseen.

St. Bernardus Brouwershuis
Jääkaapin sisältöä

Syötiin kanaa

Poperings Hommelbier on kyllä loistava olut

Illanviettoa oluiden parissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *