Jaska Belgiassa matkaraportti 2019 – 1. ja 2. päivä

Kävin kesälomalla heittämässä viikon mittaisen reissun Belgiassa. Matkanjärjestäjänä toimi Belgian Beer Tours –niminen toimija ja reissuun minun lisäkseni lähti kolme suomalaista oluenystävää (Juha, Marko ja Niko). Itse toimin reissussa Suomen kielisenä oppaana, koska paikat olivat itselleni tuttuja edelliseltä reissultani. Tässä on matkaraporttini reissustamme. Matkamme pääpainona oli luonnollisesti olut ja kävimme vierailuilla useilla belgialaisilla panimoilla ja myös olutravintoloissa.

1.päivä:

Saavuimme Brysselin lentokentälle ja meitä vastassa oli oppaamme Jan. Hyppäsimme hänen kyytiinsä ja heti alkuun oli luvassa yllätys. Hän ehdotti, että jos käytäisi vierailulla Oud Beersel –nimisellä panimolla. Olen aina tykännyt Oud Beerselin tuotteista, joten oli mukava päästä kerralla maistamaan kuusi erilaista tuotetta. Yksi lambiceista oli hieman savuinen ja toisessa oli käytetty mausteena Earl Grey –teetä, joten aivan ei perussettiä ollut tarjolla. Lämminhenkistä porukkaa ja hienoja tuotteita.

Belgian reissu käyntiin tällaisellä setillä

Siitä lähti mukaan jo ensimmäiset tuliaiset

Oppaamme Jan kertoo porukallemme panimon tarinaa

Vierailun jälkeen oli luvassa päivän toinen yllätys ja se oli mennä Siphon Brewingin nelivuotissyntymäpäiville. Siellä tarjolla oli 14 erilaista olutta hanassa ja grillissä pyöri kokonainen sika. Livemusiikin soidessa rupesimme käymään läpi olutvalikoimaa ja kun possu oli kypsää, niin siitä reilut annokset lihaa sämpylän väliin. Sää oli mitä mainioin ja lähenteli 30 astetta.

Juomavalikoima

Ruoka kypsymässä

Yöksi saavuimme sitten Mechelenin –kaupunkiin, jossa yöpaikkana kaupungin ainoan panimon Het Ankerin hotelli. Tämä hotelli oli siitä erikoinen, koska heillä on oluet saatavilla automaatista. Piti hommata kolikoita taskut täyteen, että saatiin illaksi olutta. Käytiin ravintolan puolella juomassa parit oluet ja sitten siirryimme automaatin kimppuun. Siinä sitten istuttiin pimenevää iltaa ja maistettiin automaatin valikoimaa läpi ja sieltähän löytyi kaikki panimon oluet ja edullisesti. Isot 0,75 l pullot maksoivat edullisimmallaan neljä euroa.

Tämä oli automaatin kallein pullo ja maksoi 10 €

2.päivä:

Toisen päivän aamunavauksena oli siirtyminen In De Verzekering Tegen de Grote Dorst –nimiseen pubiin, jossa tarjolla yksi maailman laajimpia gueuze ja kriek –valikoimia. Tämä pubi on auki ainoastaan sunnuntaisin klo 10 alkaen.  Heti kärkeen lasillinen 3 Fontainen lambicia, niin saatiin hapanhommat käyntiin kropassa. Olutvalikoima on kattava ja sieltä löytyy pitkäänkin kellaroituja oluita.  Ostin Boon Kriek Mariage Parfaitin vuodelta 2008 ja hinnaltaan sen verran, että Suomessa tuoreversio maksaisi saman verran. Makumaailma alkoi olla jo hyvin lähellä hienoa punaviiniä ja enimmät terävät kulmat nätisti hioutunut. Kimpassa ostimme sitten Bokkereyder Wijngaard Würzer Riesling –pullon, joka oli blendi 1, 2 ja 3 –vuotiaita lambiceja. Tämän lisäksi mukana oli würzer ja riesling rypäleitä. Siinä missä Mariage Parfait meni punaviinien maailmassa, niin tässä oltiin taas valkoviiniympäristössä.

Hotellin aamupala

In De Verzekering Tegen de Grote Dorst

Peli käyntiin 3 Fontainen Lambicilla

Boon Kriek Mariage Parfait 2008
Bokkereyder Wijngaard Würzer Riesling
Tällainen porukka oli reissussa

Hienojen oluiden jälkeen otimme välipysähdyksen Den Herbergille ja heidän oluistaan maistoon kuusi erilaista. Den Herbergin oluet ovat ihan hyvää perustekemistä ja laatu on kohillaan.

Den Herberg
Testiin koko valikoima

Siitä siirryimmekin useammaksi tunniksi nauttimaan Kasteelfesten 2019 –tapahtumasta, jossa mukana oli hienoja lambic-panimoita, kuten 3 Fontainen, Boon ja Oud Beersel. 6-7 eri panimoa, livemusiikkia ja hyvää ruokaa. Tapahtumaan maksoi sisäänpääsy 1€ ja siellä oli lapset ja aikuiset samassa tilassa ilman Suomesta tuttuja aitauksia ja karsinoita. Lapsille oli pallomeriä, pomppulinnoja ja aikuisille olutta. Kaikilla oli hauskaa, eikä mitään häiriöitä. Tarjolla oli myös gueuzesta ja kriekista tehtyä sorbettia, joka vei kielen mennessään. Kokonaisuutena yksi lämminhenkisimpiä ja viihtyisimpiä oluttapahtumia missä olen ollut.

Gueuze-sorbettia

Illaksi siirryimme sitten Het Ankerille, jossa kävimme illallisella panimon ravintolassa. Ruoka oli taas kerran aivan ensiluokkaista.

Illalla sitten keskityimme käymään läpi olutautomaatin sisältöä. Seuraamme liittyi vanhempi herra Hollannista, eikä siinä mennyt montaa hetkeä, kun alkoi tiukat keskustelut jalkapallosta. Käytiin Jari Litmasen ura läpi ja keskustelimme Hollannin maajoukkueesta, jota olen pikkupojasta asti kannattanut. Sitten puheet siirtyivät Teemu Pukkiin ja siinä katsottiin läpi kaikki Pukin tekemät maalit kaudelta 2018 -2019. Itse olen aivan liekeissä, kun pääsee keskustelemaan jalkapallosta ja samalla saa nauttia hienoja oluita.

Yömyssyjä


Tässä oli kahden ensimmäisen päivän tapahtumia ja lisää juttuja luvassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *