Mallaskoski Cerberos Bourbon Barrel Aged Imperial Stout

Mallaskoski Cerberos Bourbon Barrel Aged Imperial Stout

Mallaskosken Panimolta on lähivuosien aikana tullut useita mielenkiintoisia oluita ja useammat niistä ovat myös olleet suunmukaisia. Tämä nyt arvioinnissa oleva on yksi näistä mielenkiintoisista. Cerberos on imperial stout, joka on viettänyt aikaa kuusi kuukautta bourbontynnyrissä ja se on maustettu lakritsijuurella.

Panimo: Mallaskosken Panimo

Panimon sivut: www.mallaskoski.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Imperial stout

Voltit: 11,8 %

Katkerot: 40 EBU

Humalat: Chinook

Maltaat: Pale Ale, Vienna, Crystal, Chocolate Malt, Simpsons DRC, Oat Malt, Carafa Special 2

Fiilikset:
Vaniljainen ja voimaa uhkuva aromi, josta taustalta alkaa tulla esiin lakritsisuutta. Oluen runsaat prosentit tulevat esiin, mutta ei mitenkään negatiivisesti.

Kevyet hiilihapot ja täyteläisen pehmeä suutuntuma. Vaniljaista Bourbon-tynnyriä tulee esiin hallitsevasti. Oluessa mukana oleva lakritsijuuri toimii hienosti kokonaisuudessa antaen uutta peruskaavasta erottuvaa ulottuvuutta. Alkoholi tulee suussa voimakkaammin esiin, mitä se oli sieraimissa. Tummia hedelmiä ja pitkäkestoinen paahteisuus. Nautinnollinen imperial stout, jossa on voimaa vaikka muille jakaa. Ei kuitenkaan yllä maailman huippujen joukkoon tässä tyylilajissa, koska omaan suuhuni taittuu hieman liian alkoholinen. Toinen hieman häiritsevä tekijä on, ettei tämä löydä tasapainoa. Elementtejä on paljon ja ne toimivat itsekseen. Cerberos ei vaan pysty rakentamaan näistä elementeistä täysin harmonista kokonaisuutta.

Mistä: Saatu.

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät vahvoista tummista oluista ja olet Bourbonin ystävä.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 35/50

One thought on “Mallaskoski Cerberos Bourbon Barrel Aged Imperial Stout

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *