Sinebrychoff 1819 200-Juhlaolut

Sinebrychoff 1819 200-Juhlaolut

Sinebrychoff valmisti 200-vuotisen taipaleensa kunniaksi juhlaoluen, jossa yhdistyy villihiiva ja heidän oma lager-hiivansa. Tämän oluen villihiiva löytyi Espoon Oittaalta, tammen kaarnasta. Kieltämättä kiinnostava idea, mutta enemmän olisin kiinnostunut, kun olisi jätetty lager-hiiva kokonaan pois ja menty pelkällä villillä meiningillä. Lähetääs kuitenkin katsomaan, että mitenkäs tämä juhlaolut toimii? Onnittelut Sinebrychoffille tasavuosien johdosta!

Lisää tarinaa tästä oluesta tämän linkin takaa

Panimo: Sinebrychoff (Carlsberg)

Panimon sivut: https://sinebrychoff.fi

Maa: Suomi

Tyyli:

  • Panimo sanoo: Paradox-olut
  • Olutopas.info sanoo: Premium lager
  • Ratebeer.com sanoo: Sour beer
  • Minä sanon: Villilager 🙂

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 24 EBU

Fiilikset:
Maanläheistä hiivaisuutta, pientä happamuutta. Muuten melko miedon oloinen tuoksumaailma. Kieltämättä jää tuoksusta sellainen olo, että mitäs tälle KOFFin kolmoselle on tapahtunut?

Miedon hapan ja mausteisuuteen nojaava erilainen olut. Neilikka on vahvin elementti tälle oluelle. Oluesta selkeästi tulee idea esille. Siinä on Sinebrychoffin lager yhdistettynä ns. funkyyn tallimaiseen kevyeen happamuuteen. Kyllä tällaisen juo huomattavasti mieluummin kuin perusKOFFin. Onhan tämä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen olut, vaikkei olekaan mikään erityisen maukas.

Mistä: Ostettu K-Supermarket Eväskontti (Joensuu)

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät vaaleasta lagerista, jossa leikitellään villillä hiivalla. Jos tykkäät neilikasta ja siitä, että vaalea lagerisi maistuu neilikalta.


Pisteet:

Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 27/50

One thought on “Sinebrychoff 1819 200-Juhlaolut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *