Rousal New England IPA Lemon Pils ja Rousal Pils

Rousal New England IPA Lemon Pils ja Rousal Pils

Rousal Brygghus on panimona sellainen, joka ei ole ainakaan omalla leveyspiirilläni hyvin usein tullut vastaan. Kertaalleen olen vuosia sitten maistanut panimon pilsin ja se oli kyllä mainio olut tyylilajissaan. Kävin viime viikonloppuna Kemiössä, josta Rousalille on matkaa ainoastaan 50km, joten maitokaupan hyllystäkin löytyi pari heidän oluttaan. Poimin hyllystä pilsin, koska se on toiminut ennenkin ja toisena käteeni tarttui New England IPA. Näistä jälkimmäinen herätti jo ennen avaamista monia kysymyksiä. Tölkin etiketti oli komean näköinen, mutta tölkin sivusta löytyi jotain sellaista, mikä ei ole aikaisemmin tullut vastaan. Siinä luki seuraavaa:

New England IPA, ALK. 5,4 VOL-%
Vatten, kornmalt, vetemalt, havremalt, citra, eldorado, amarillo, humle, jäst och mjölksyra. Kulforvaras 1-8 C.

Lemon Pils, ALK. 5,2 TIL-%
Vesi, ohramallas, vehnämallas, kauramallas, citra, eldorado, amarillo, humala, hiiva ja maitohappo. Säilytys 1-8 C.

Eli jos olen ruotsinkielinen, niin tämä olut on minulle New England IPA ja siinä voltteja 5,4 %, mutta jos olen suomenkielinen, niin kyseessä on Lemon Pils ja voltteja 5,2 %. Etiketissä lukee isolla New England IPA, joten kaiken järjen mukaan sitä tämän pitäisi olla ja tähän ainesluetteloon on otsikkoon sattunut virhe. Lähdetään maistamaan, että miten New England IPA Lemon Pils maistuu.

Panimo: Rousal Brygghus

Panimon sivut: www.rousalbrygghus.fi

Maa: Suomi

Rousal New England IPA

Tyyli: New England IPA

Voltit: 5,4 %

Humalat: Citra, Eldorado ja Amarillo

Fiilikset:
Yksi hämmentäviä olutkokemuksia pitkään aikaan.
Tuoksultaan hyvin maitohappoisen hapan ja kirpeän sitruksinen. Mitä ihmettä tämä on? Maitohapon tuoma happamuus on hallitsevin elementti ja jo tuoksun perusteella laittaa miettimään, että onkohan kaikki kunnossa.

Makumaailma jatkaa maitohappoista hapanta linjaa enkä mitenkään löydä tästä NEIPAa, enkä myös Lemon Pilsiä. Maultaan tämä olut on humaloitu hapan olut, mutta ei kumpaakaan mitä tölkki sanoo. Se, että onko tämä 5,2% vai 5,4% niin siihen en pysty ottamaan pienintäkään kantaa, eikä se ole tässä olennaista, koska lopputulos on epäonnistunut. Tätä olutta ei voi lähteä pisteyttämään, koska tämä ei ole pisteiden arvoinen. Epäilys on, että joku on mennyt pahasti vikaan tai jos tämä olut on tarkoitettu tällaiseksi, niin New England IPA –teksti tölkin kyljessä hämää pahasti.

Otetaanpas sitten maistoon pils, joka on tarjonnut aikaisemmin miellyttävän olutkokemuksen.

Rousal Pils

Tyyli: Pils

Voltit: 4,6 %

Fiilikset:
Tuoksultaan hapan ja marjaisa. Ei löydy pilsiä, ei lageria eikä kyllä mitään muutakaan olutta. Tämä on toistoa aikaisemmin maistamastani New England IPAsta, joka meni happamalla linjalla. Erona on vaan, että tämä pils toimii vieläkin huonommin.

Maultaan pihlajanmarjamaisen hapan. Tällä kertaa pils on ainoastaan muisto siitä, mitä se on joskus tarjonnut, eikä tälle voi lähteä myöskään antamaan pisteitä. Tämä olut maistuu kuin olisi tehty marjamehua sellaisesta marjasta, josta ei olisi ikinä pitänyt tehdä mehua. Marjaisuus on erittäin iskevä.

Yhteenveto:
Normaalisti en julkaise pilalla olevista oluista arvioita, mutta nyt en ole varma, että onko tällaista haettu vai ovatko pilalla. Raaka-aineissa mainitaan kuitenkin maitohappo eli jotain sillä on tähän NEIPAan haettu. Pils jatkoi sitten samalla linjalla, joten yhden oluen olisin vielä ymmärtänyt ja laittanut viestiä suoraan panimolle, mutta heti perään toinen mystisen hapan olut, niin päätin kirjoittaa jutun.

Näin kahden oluen otannalla Rousalilla on jotain vikaa tämän hetkisessä prosessissa, koska kumpikin olut oli erittäin happamia ja maistuivat siltä, ettei ne kuuluisi missään nimessä kaupanhyllyyn ja vielä vähemmän kuluttajan lasiin. Toisaalta asiaa olisi voinut tutkia enemmän ja käydä kaupasta vielä pari pulloa testiin, mutta noihin kahteen juomaan meni jo melkein 9 euroa rahaa ja ne menivät täysin hukkaan. Nämä kaksi olutta olivat ylivoimaisesti huonoimmat mitä tänä vuonna on tullut vastaan. Toivottavasti panimo saa homman kuntoon, koska tämän laatuisilla tuotteilla ei pitkään homma pyöri.

Mistä: Ostettu S-Market Kemiöstä

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

One thought on “Rousal New England IPA Lemon Pils ja Rousal Pils

  1. Valitettavasti ne muut yksilöt ovat viime aikoina maistuneet samalta. Omani ostin K-ryhmästä joten samaa näyttää olevan molemmissa.

    Se Pils ei myöskään ole maistunut enää samalta saaren ravintoloissa. Valitettavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *