Panimoyhtiö X Raspbomb – Milkshake India Pale Ale

Panimoyhtiö X Raspbomb – Milkshake India Pale Ale

Testasin tuossa vadelmaisen pirtelö IPAn, jonka on valmistanut jyväskyläläinen Panimoyhtiö X. Olen täällä blogissani usein maininnut, ettei nämä pirtelö IPAt ole olleet meikäläisen juttu. Tämä johtuu oikeastaan siitä, etten ole vaan löytänyt laktoosin ja IPA-oluen väliltä sitä yhteyttä ja epäilen myös suuresti ettei sellaista välttämättä ole. Mielenkiinnolla kuitenkin maistan näitä oluita, koska haluan olla väärässä ja löytää jokaisesta oluttyylistä tai olutideasta jotain hyvää.

Panimon kuvaus:
”Raspbomb on aidoilla vadelmilla, vaniljalla ja laktoosilla maustettu India Pale Ale. Olut, joka saa makunystyrät ihmettelemään, voiko tämä olla olutta. Todellinen vadelmapommi.”

Panimo: Panimoyhtiö X

Panimon sivut: www.panimoyhtiox.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Milkshake IPA

Voltit: 7,0 %

Katkerot:  55 EBU

Fiilikset:
Kaadoin oluen lasiin ja siihen ilmestyi parin sormen levyinen vaahto. Rupesin ottamaan kuvaa, niin se vaahto yhtäkkiä hyökkäsikin hieman yli lasin, kuten ensimmäisestä kuvasta näkee.

Laktoosin tuoma makeus tulee tuoksusta ensimmäisenä sieraimiini ja sitä seurailee vadelma. Humalointi hyvin taustalla, eikä tästä tuoksun perusteella IPAa löydä.

Onhan tämä maku hyvin erikoinen ja osaltaan johtuu myös siitä, ettei suuni ole missään vaiheessa tottunut tähän laktoosi-IPA –konseptiin. Tässä mennään seuraavassa järjestyksessä: Laktoosi -> vadelma -> humalat. Kaksi ekaa toimivat vielä yhdessä, mutta laktoosi ja reilut humalat maistuvat suussani oudolta yhdistelmältä. Siinä on maitomaista pehmeyttä ja loppuun isketään sitruksista katkeruutta. Nämä allekirjoittaneelle eivät toimi, mutta jollekin ne varmaan toimivat, kun useat panimot näitä tekevät. Raspbomb jatkaa samaa linjaa eli ei vieläkään ole tullut vastaan hyvää laktoosi-IPAa

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät vadelman makuisesta IPAsta, jossa laktoosin tuomaa maitoista makeutta

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 23/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *