Panimo Honkavuori Carelian Blonde

Panimo Honkavuori Carelian Blonde

Suomalaisten pienpanimoiden valmistamat hyvät belgialaiset oluet eivät ole mikään itsestäänselvyys ja sillä saralla on vielä paljon tekemistä. Muutamia poikkeuksia kuten Malmgårdin Belge ja Ruosniemen Sihteeri ovat onneksi olleet saatavilla. Joensuulainen Panimo Honkavuori toi myyntiin jonkin aikaa sitten oluen nimeltä Carelian Blonde ja kävinkin sitä pullollisen ostamassa arvioitavaksi.

Tykästyin Carelian Blondeen heti kerrasta ja sen jälkeen se on minulla ollut mukana mm. kahdessa oluttastingissa, joita olen käynyt pitämässä ja on sitä tullut uudestaan omaankin lasiin kaadettua.

Panimon sivuilta:
”Ilves (Lynx lynx) on metsiemme ainoa luonnonvarainen kissapeto, joka liikkuu yleensä hämärän jo laskeuduttua. Saalistusretkillään se voi taittaa jopa parikymmentä kilometriä pitkiä taipaleita. Honkavuoren Carelian Blonde on tasapainoinen, vaalea blonde ale muistuttaen makumaailmaltaan vahvempia belgiserkkujaan. Suosittelemme oluen nauttimista sopivasti viilennettynä lasista, kauniiden maisemien keskellä.”

Panimo: Panimo Honkavuori

Panimon sivut
: www.honkavuori.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Belgityylinen ale

Voltit: 5,5 %

Fiilikset:

Tuoksu on mausteinen, kukkaisa ja hedelmäinen. Hyvää tasapainoa alusta loppuun ja tästä tulee esiin se hyvä konstailematon tekeminen, mitä belgioluissa pitääkin olla.

Maussa pääsemme tiukemmin mausteiden maailmaan käsiksi. Runko on juuri sopiva. Hedelmäisyys pehmentää hieman mausteisuutta. Tässä oluessa on kyllä hyvä tasapaino. Erittäin onnistunut belgiolut ja se on paljon se, koska harva suomalainen panimo siinä onnistuu.

Tästä tuli kerta heitolla suosikkini Panimo Honkavuoren tuotteista.

Mistä: Ostettu panimon olutpuodista.

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät tasapainoisista, mausteisista ja hedelmäisistä oluista. Belgioluiden ystäville.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *