Anderson’s Jean Ginie

Anderson’s Jean Ginie

Kun olutpullossasi on korkin päällä vihreä vahakerros ja se sisältää hapanolutta, jossa mukana limeä, kurkkua, korianteria, suolaa ja se on heitetty kypsymään gintynnyriin, mikä tarjoaa sinulle 9,9 % vahvuisen juoman, niin voidaan ehkä tässä tilanteessa käyttää erikoisolut-sanaa? Virolainen gypsy-panimo Anderson’s kävi tekemässä tämän oluen Lehe Pruulikodalla.

Panimo: Anderson’s

Panopaikka: Lehe Pruulikoda

Panimon sivut: www.andersonscraft.com

Maa: Viro

Tyyli: Gose

Voltit: 9,9 %

Fiilikset:
Ohhoh onpas outo tuoksu. Ensimmäisenä sieraimiini tunkeutuu gin ja sitten esiin tulee happamuus. Vaniljamaisuutta ja mausteisuutta. Mitä enemmän tätä tuoksuttelen, niin sitä enemmän alan tykkäämään tästä. Alussa tuntui, että sieltä hyökkää aivan liikaa kaikkea päin näköä, mutta siitä se alkaa tasoittumaan. Olen oikeastaan yllättynyt miten paljon tämän oluen aromit viehättävät.

Makumaailma on jotain sellaista, mitä en ole koskaan kokenut ja ensimmäisen siemauksen jälkeen on positiiviset fiilikset. Gin-tynnyri on tässä vahvin elementti ja gin tulee esiin reilulla otteella. Pehmeää vaniljamaisuutta myös maussa. Happamuutta on reilusti, mutta kokonaisuutena tämä olut on pehmeä nautiskelujuoma. Limeä tulee jälkiliu’ussa ja mausteisuus läsnä alusta loppuun.

Tämän oluen kohdalla voi hyvinkin käyttää sanaa ”erikoisolut”, koska on muuten sellainen juoma, joita ei aivan joka päivä tule vastaan. Omaan suuhuni toimi oikein hyvin, mutta 0,33 litran pullo tätä oli melko iso annos. 1 dl maisteluannos olisi sopivampi, joten osta pullo ja jaa parin kaverin kanssa.

Mistä: Saatu.

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät erikoisesta oluesta. Tykkäät ginistä ja happamuudesta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *