Karhu Ruis IPA

Kyseinen olut on tullut kertaalleen maistettuja jossain saunaillassa, eikä herättänyt juuri mitään tunteita. Johtuuko se itse saunaillan meiningistä vai siitä, ettei tässä oluessa ollut mitään mikä tunteita herättäisi. Päätinkin ottaa Karhun Ruis IPAn uudestaan testiin ilman saunaillan huuruja ja katsoa, että minkälainen juoma on kyseessä.

Nimikin sen jo kertoo, että kyseessä on India Pale Ale, jonka valmistuksessa on käytetty ruista.

Panimo: Sinebrychoff (Carlsberg)

Panimon sivut: https://sinebrychoff.fi

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 5,3 %

Fiilikset:
Ruis tulee selkeästi esille kun aloittelen tuoksuttelemaan tätä olutta. Saadaan sieltä trooppista hedelmääkin esille, mutta taittuu hivenen tunkkaisen puolelle. Kokonaisuutena tuoksu on hyvin mieto ja se on varmasti myös tarkoitus, koska jos tämä tuoksuisi siltä miltä IPAn pitäisi, niin Karhunjuojat eivät tätä uskaltaisi edes maistaa.

Otan ensimmäisen hörpyn ja voin sanoa, että tykkäsin tuoksusta enemmän. Hyvin sekava paketti. Makeaa karamellisuutta. Ruis töksähtää, kuin tunkkainen sukka suuhun. Lopussa yrttistä liukua ja sitruksista kirpeyttä. Tästä tulee mieleen Saimaan Juomatehtaan pale alet, silloin kun ne olivat huonoimmillaan eli sellaisen tunkkainen humalamössömehu. Sillä erolla, että tämä on vielä huonompaa.

Kun miettii, että tämä olut maksaa reilusti yli kolme euroa, niin sillä voi hakea maitokaupasta vähintään 30 erilaista pienpanimo-olutta, jotka ovat parempia ja halvempia. Minun osaltani jää jatkossa hyllyyn ja nyt rupesi pelottamaan, että miltähän maistuu se samaisen panimon Speltti IPA, jonka ostin.

Mistä: Ostettu. K-Market Reijola (Joensuu)

Kuvausvekotin: Huawei Nova3

Maista jos tykkäät… en viitsi tähän laittaa edes mitään!

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 8/20
Yhteensä: 24/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *