Laitilan Kellererbier

Laitilan Kellererbier

Tällä kertaa lasiini kaatuileepi Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kellererbier Kellariolut. Tarina tämän oluen takaa alkaa siitä, kun Wirvoitusjuomatehtaan panimopäällikkö Ville Vilen heitti vuonna 2018 reissun useammalle saksalaista Perle -humalaa viljelevälle tilalle. Villen tavoitteena oli löytää täydellisen aromikas humala uuden kuivahumaloidun oluen raaka-aineeksi. Voiton vei Herr Hubert Kellererin viljelemä humala. Herr Kellererin ammattitaitoa juhlistaakseen Laitila nimesi yhden tuotantoerän oluensa Laitilan Kellererbieriksi.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Panimon sivut: www.laitilan.com

Maa: Suomi

Tyyli: Kellerbier

Voltit: 5,0 %

Katkerot: 28 EBU

Humalat: Perle

Maltaat: Pilsner ja Caramel Pale

Fiilikset:
Tuore humalan tuoksu hivelee sieraimiani. Yrttistä vetoa ja kukkaisuutta. Tämä tuoksuu kesältä. Tuoksu jo itsessään kertoo, että tulen tykkäämään tästä oluesta hemmetin paljon.

Ja näinhän siinä kävi. Maku on pettämättömän loistava. Yrttinen ja reilun ruohoinen olut, jossa tuoreet humalat pyörivät suussa. Hyvä tasapaino alusta loppuun. Maltaisuus sopivan simppeliä ja täyteläistä. Jos pitäisi kesäksi valita yksi olut, jota kippailisin, niin se olisi tämä Laitilan Kellererbier.

Mistä: Saatu panimolta.

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät tasapainoisesta oluesta, jossa raikas tuulahdus yrttisyyttä ja ruohoisuutta. Jos tykkää laadukkaasta lagerista, niin tämä on varmaakin varmempi valinta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *