Alkon käsityöläisoluet 2019 – Jaskan ajatukset

Elämme vuoden niitä hetkiä, jolloin Alko raottaa hieman oveansa suomalaisten pienpanimoiden suuntaan ja tuo valikoimiinsa 17 erilaista olutta. Tällä kertaa valikoima on hyvin Imperial Stout -voittoinen ja näitä kuningaslajin oluita löytyy tuosta valikoimasta peräti viisi. Kirjoitin omat ajatukseni tämän kertaisista oluista sen perusteella, mitä Internetin syöväreistä tietoa löysin. Alla olevat ajatukset ovat allekirjoittaneen mielipiteitä näistä oluista. Ajatukset on kirjoitettu flunssan kourissa, joten jos jutut vaikuttavat normaalia oudommilta, niin se johtuu tästä flunssan tarjoamasta tilasta.

Beer Hunter’s Mufloni Kauramoottori Imperial Oatmeal Stout
Voltit: 10 %
Tyyli: Imperial Stout
Ajatukset: Beer Hunter’silla on yksi Suomen parhaista Imperial Stouteista. Tässä näyttäisi mukana olevan kauraa, joten voi olla melko pehmeää herkkua luvassa. Heti alkuun taisi tulla se kaikkein kiinnostavin. No jatketaanpas listaa.

Bock’s Doppelbock
Voltit: 7,5 %
Tyyli: Doppelbock
Ajatukset: Minun kaltainen Doppelbock -fani ei voi jättää tätä väliin.

Fiskarsin Will O’ Wisp Wild Berry Sour
Voltit: 5,2 %
Tyyli: Sour Ale
Ajatukset: Hapanolut, jossa mukana ruusunmarjaa, vadelmaa, karpaloa ja tyrniä. Tätä ei ole valmistettu kattilahapattamalla, vaan mäskin sekaan on sekoitettu luomuviljaa ja sen jälkeen koko mäski on hapatettu. Kyllä kieltämättä kiinnostaa juuri tuon hapattamistavan takia.

Flying Dutchman Little Red Corvette Riding Hood Red Wine Sour
Voltit: 6,0 %
Tyyli: Sour Ale
Ajatukset: Kyseessä on red wine sour, mutta se on valmistettu valkoviinillä ja seljanmarjoilla. OK! Olut on kuivahumaloitu Nelson Sauvinilla ja kypsynyt ranskalaisilla tammilastuilla. Kuulostaa melkoiselta oluelta, joten laitetaan harkintaan. Ei kuitenkaan heti hyppää silmille, että tätä on pakko saada.

Humalove & Atom Virgo Mexican Spiced Double Stout
Voltit: 8,0 %
Tyyli: Imperial Stout
Ajatukset: Humalove on valmistanut tämän oluen brittiläisen Atom Beersin kanssa. Kaakaonibsejä, vaniljaa, kanelia ja parit erilaiset chilit. Parhaimmillaan tällainen chilinen olut voi olla loistava, joten kiinnostaa kyllä ottaa kokeiluun. Kuitenkin huonoimmillaan se voi olla närästävä kokemus.

Iso-Kallan Baltic Porter
Voltit: 7,0 %
Tyyli: Balttityylinen portteri
Ajatukset: Perinteinen ilman kikkailuja valmistettu balttiportteri, joten tämähän voi olla maistamisen arvoinen, koska hyvä perusbalttiportteri on kyllä hyvää juotavaa.

Kakola Lauha Imperial Stout
Voltit: 9,0 %
Tyyli: Imperial Stout
Ajatukset: Kakola Brewing Companyn eivät ole allekirjoittaneelle millään tavalla tuttuja, joten sen kautta rakentelen kiinnostusta tätä olutta kohtaan.Laitilan Brown Ale
Voltit: 5,0 %
Tyyli: Brown ale
Ajatukset: Tämä brown ale on tullutkin jo arvioitua ja toimivaksi todettua. Tässä on ajatukseni tästä hyvästä brownista.

Maku West Coast IPA
Voltit: 6,4 %
Tyyli: India Pale Ale
Ajatukset: Tämä tuli maistettua pari päivää sitten ja oli kyllä taattua Maku Brewingin IPA-laatua. Tähän laittelen aivan kohta puoliin linkkiä arvioon, jonka siis julkaisen kohta. Tämä on kyllä maistamisen arvoinen olut.

Malmgård Vintage Imperial Stout
Voltit: ?
Tyyli: Imperial Stout
Ajatukset: Malmgårdin Panimo harvoin kyllä pettää, enkä usko että tälläkään kertaa sitä tarvitsee pelätä.

Mustan Virran Tott Double IPA
Voltit: 8,5 %
Tyyli: Double IPA
Ajatukset: Tuplasti kuivahumaloitu tupla IPA, jota olen aikaisemminkin maistanut. Silloin oli hyvää, joten maistuu varmasti uudestaankin.

Ruosniemen Vuorineuvos Salted Caramel
Voltit: 9,5 %
Tyyli: Imperial Stout
Ajatukset: Ruosniemen Vuorineuvos on jo perusversiona loistava suomalainen Imperial Stout. Siihen kun isketään sekaan suolaisuutta ja kinuskia, niin kuulostaa vähintäänkin herkulliselta.Tämän olutkattauksen kiinnostavampia oluita.

Saimaa Brewing Co. Brewer’s Special Florida Double Cryo Dry Hopped IPA
Voltit: ?
Tyyli: India Pale Ale
Ajatukset: Saimaa Brewing Co. on parantanut pale ale -osastolla kuin sika lentoaan ja siellä on liejun väriset humalamössö IPAt vaihtuneet laiteuudistusten jälkeen juomakelpoiseen suuntaan. Kuitenkin ne ovat olleet parhaimmillaan vasta ihan ok-tasoa, joten harkitsen hankintaa.

Stadin Fest Pils
Voltit: 5,3%
Tyyli: Pils
Ajatukset: StaPalta pilssiä, no mikäpä jottei! Ei mitään epäilystä, etteikö tämä olisi hyvä olut.

Suomenlinnan Wrede Brown Ale
Voltit: 6,5 %
Tyyli: Brown Ale
Ajatukset: Siinä missä Laitila on lähtenyt perinteisellä linjalla brown alessaan, niin Suomenlinnan Panimo on tehnyt samaan tyylilajiin modernin näkemyksensä. Perinteisiä tyylilajin edustajia prosenteiltaan vahvempi ja kuivahumaloitu olut, jossa humalahommat hoitaa Cascade ja Centennial. Tältä panimolta ei huonoa tule, joten huoletta voi tehdä ostopäätöksen ja heittää Wreden jos toisenkin koriinsa.

Teerenpeli Vahva Veijo Imperial Pils
Voltit: 7,2 %
Tyyli: Imperial Pils
Ajatukset: Imperial Pilsit ovat sellainen laji, josta en itse ainakaan ole useinkaan saanut mitään itselleni toimivaa. Ainakaan tässä vaiheessa ei herätä minussa enempiä kiinnostuksia, mutta toisaalta monesti olen joutunut sanani syömään, kun olutta olen maistanut.

Vakka-Suomen Prykmestar Perle Pils
Voltit:
Tyyli: Pils
Ajatukset: Vakka-Suomen Panimo ja pils on varma pari, joten en epäile hetkeään etteikö tämä olisi herkkua.

Huom. Lisäilen juttuun puuttelliset tiedot, kunhan saan ne selville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *