Beer Hunter’s Mufloni Äkäpukki Imperial Stout

Beer Hunter’s Mufloni Äkäpukki Imperial Stout

Tässä on olut, jota olen pidemmän aikaa halunnut päästä uudestaan maistamaan. Olutblogi-kollegani Olutkellari omassa Äkäpukki arviossaan puhui viiden vuoden takaisesta Oluton -tapahtumassa missä hän oli viimeksi tätä maistanut. Itsekin olin samaisessa tapahtumassa ja siellä myös ensikosketuksen otin tähän juomaan. Sen jälkeen olen muistaakseni yhden tai kaksi kertaa kohdannut Äkäpukin (voin myös muistaa väärin) Viisi vuotta sitten totesin Äkäpukista näin ” Yksi parhaimpia suomalaisia oluita mitä olen juonut ja mahtava makujen ilotulitus.” Nyt kun maistoin tämän oluen, niin eipä ole asiat tuon osalta muuttuneet juurikaan, koska voin edelleen seisoa sanojeni takana.

Oluton Festarit 2013 Jyväskylä

Panimo: Beer Hunter’s

Panimon sivut: www.beerhunters.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 9,0 %

Katkerot: 89,0 EBU (Alko) ja 100 EBU (panimon sivu)

Humalat: Nugget, Willamette ja Chinook

Maltaat: Pale ale, Crystal, Special B, Roasted barley, Black ja Chocolate

Nätti vaahto

Fiilikset:

Vahvaa palanutta paahteisutta ja voimakas havuinen humalointi tulvahtavat ensimmäisenä sieraimiini. Lakritsia ja kahvia. On kyllä hieno tuoksu.

Alkuun samettisen pehmeä, mutta melko nopeasti alkaa tulla esille voimakas havumetsäinen humalointi. Tumman hedelmäinen, lakritsinen ja vahvaa kaakaota. Paahteisuus on maussakin hieman palanutta, mutta toimii nätisti. Loppuveto on sitruksinen. Mokkaisa yleisfiilis koko maistelun ajan. Monipuolinen olut, jossa paljon vahvoja makuja. Siltikin kaikki saatu nidottua erittäin hyväksi paketiksi. Yksi parhaita suomalaisia oluita.

Mistä: Alkosta ostettu ja sieltä myös löytyy

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Maista jos tykkäät tummista ja vahvoista oluista, joissa monipuolinen vahva makumaailma. Jos tykkäät nautiskella rauhassa oluestasi, niin tässä on siihen tarkoitukseen sopiva olut. Yömyssy!

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 41/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *