Lääkettä flunssaan? Olut + valkosipuli + sauna = ihmeparannus

Se olisi sitten flunssa päällänsä ja siihen pitäisi löytää lääkitystä. Isäukkoni kertoi varman tavan hoitaa flunssa pois pyörimästä ja kerron sen nyt myös teille. Sitä en vielä tiedä pitääkö tämä paikkansa, mutta testiin otan. Jollain tavalla tämä liittyy myös mallasjuomiin, kun täällä siitä tarinoin.

Resepti yksinkertaisuudessaan on valkosipuli + olut + sauna = hei hei flunssa.

Ja näin se valmistuu:
Otetaan 0,5 litraa olutta. Isäni mielestä olutvalinnalla ei ole väliä, mutta hän on aina käyttänyt vaaleaa lageria, koska aikaisemmin ei muita juonut. Kaadetaan olut tuoppiin. Siihen sitten puristetaan neljä kappaletta valkosipulinkynsiä ja sekoitetaan. Sitten laitetaan sauna päälle ja tuoppi saunanlauteille ”kypsymään”. Kun sauna on valmis, niin otetaan reilusti löylyä 15 minuuttia ja sen jälkeen ruvetaan kumoamaan juomaa kurkusta alas. On kuulemma aivan hemmetin hyvää ja seuraavana päivänä olet täysin terve.

Olueksi valitsin Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Pilsin.

Aikaisemminkin on tullut flunssaa ”hoidettua”
Vuonna 2015 yritin lanseerata flunssalääkkeenä tuotteen nimeltä Sahtimaito, mutta se ei oikein lähtenyt. Maku oli paha eikä kyllä parantanut millään tavalla. Tässä linkkiä siihen juttuun!

Tilanne: 26.9.2018 klo 21.45
Tässä kirjoitusvaiheessa olen tehnyt hommat siihen asti, että tuoppi on nyt saunassa ja tulen sen vielä tänään testaamaan. Tulen päivittämään alle ajatukseni maistelun jälkeen ja tulen myös huomenna kertomaan, että olenko parantunut. Hieman olen ennakkoluuloinen tähän juttuun, mutta katsotaan kuinka käy!

Tilanne 26.9.2018 klo 22.50
Nyt on istuttu saunassa ja heitetty reilun vartin verran vettä kiukaalle. Sitten aloitin maistamaan tätä valkosipuliolutsekoitetta. Maku ei ole niin paha kuin voisi ehkä kuvitella. Okei! Kyseessä on Pils, jossa valkosipulimurskaa, joten eihän se hyvää ole, mutta maistuu lämpimältä maltaalta, jossa reilusti valkosipulia. Voisin seuraavalla kerralla kokeilla tummalla lagerilla, niin luulisin että päästään samaan fiilikseen kuin söisi tuoretta ruisleipää ja sen päällä valkosipulia. Saunomisen ja juomasekoitteen jälkeen olo tuntuu melko hyvältä. Kurkkuun ei koske, ei yskitä ja rintakehässä tuntuu miellyttävä lämmön tunne. Tällä hetkellä olen melko hyvillä fiiliksillä tähän juttuun. No palataan huomenaamuna asiaan ja katsotaan tilannetta.

Tilanne 27.9.2018 klo 7.15
Pakko on myöntää, että olotila oli huomattavasti parempi, kuin aikaisempana päivänä. Johtuuko se tuosta eilisestä lääkityksestä, niin sitä hankala sanoa. Eilen illalla se toi kyllä hyvän olon, joten en näe syytä miksen myös jatkossa tekisi samalla tavalla. Kannattaa kokeilla!

Kippis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *