Mustan Virran St. Olaf Pale Ale 1,2 % ja 5,5 %

Savonlinnalaisen Mustan Virran Panimon St. Olaf Pale Ale on ollut aikaisemminkin arvioinnissa blogissani ja silloin arvioitavana oli 4,5 % -versio. Tästä arviosta on melko lailla tasan vuosi, koska arvio on julkaistu 26.7.2017. Nyt sitten vuorossa arviot kahdesta muusta St. Olaf Pale Alesta. Ensimmäisenä maistoon 1,2 % ja sen jälkeen 5,5 % -versio. Vuosi sitten maistettu Olaf jätti itselle erittäin pliisun fiiliksen, mutta nyt katsotaan, kuinka tällä kertaa on onnistuttu.

Panimo: Mustan Virran Panimo

Panimon sivut: www.mustanvirranpanimo.fi

Maa: Suomi

Mustan Virran St. Olaf Pale Ale 1,2 %

Tyyli: Vähäalkoholinen olut

Voltit: 1,2 %

Fiilikset:
Tuoretta humalapellettiä ja sitruksisuutta. Ei viitteitä kevyisiin prosentteihin.

Raikas ja kevyt olut sitruksilla humaloinnilla. Runko on ohut, mutta voisi kuvitella hyvin jopa 3,5 % olueksi. Virkistävä sitruksinen janojuoma ja itseasiassa hemmetin hyvä sellainen.

Pisteet:
En koe, että pisteytystaulukko antaa oikeutta näille vähäalkoholisille oluille, koska pisteet jäisivät huomattavasti alemmaksi kuin miten hyvä olut oikeasti oli. Täten en pisteytä olutta, vaan sanon, että yksi parhaita Low alcohol -oluita.

Tästä onkin hyvä lähteä jatkamaan ja nostetaan panoksia tai siis prosentteja.

Mustan Virran St. Olaf Pale Ale 5,5 %

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 5,5 %

Fiilikset:
Tuoksu on hyvin tasapainoinen. Sitrushedelmiä ja kevyt ripaus karamellisuutta. Jotain aivan muuta kuin aikaisemmin maistamani 4,5% versio.

Makumaailma on tuoksun tavoin hyvässä balanssissa. Mikään ei hyökkää liikaa esiin. Sitruksista humalaa ja mallasrunko kantava. 5,5% versiona St. Olaf on miellyttävä Pale Ale ja varmasti tulee ostettua uudestaan.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Yhteenveto:
1,2 % Olaf oli yksi parhaita vähäalkoholisia oluita ja siinä on pieniin prosentteihin nähden saatu rakennettua erittäin aromikas kokonaisuus. Toivottavasti tämä tulee jatkossakin pysymään valikoimassa. 5,5 % Olaf on suuri harppaus eteenpäin 4,5 % -versiosta, jonka kitkerä ja yksinkertainen olemus jättivät erittäin kylmäksi. Vahvempi versio oli hyvin balanssissa oleva olut, jota mielellään joi. Hienoa työtä Mustan Virran Panimo. Paljon on muuttunut ja parempaan suuntaan.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *