Savo-Karjalan Pienpanimokierros 19.5.2018 fiiliksiä

Siitä on reilu puoli vuotta, kun kaverini Janin kanssa istuimme oluella 60’s Palaverissa. Olin juuri pitänyt siellä oluttastingin ja sen jälkeen pohdimme, että meidän pitäisi järjestää pienpanimomatka. 19.5.2018 se sitten vihdoin viimein tapahtui ja meidän kahden lisäksi 29 oluenystävää hyppäsi Savo-Karjalan Linja Oy:n linja-autoon tavoitteenaan vierailla saman päivän aikana neljällä eri panimolla. Ajattelinkin sitten blogiini kirjoittaa fiiliksiä tästä mahtavasta päivästä. Vierailimme päivän aikana Savonlinnassa Waahto Breweryllä ja Mustan Virran Panimolla. Sitten siirryimme Kuopioon, jossa RPS Brewing ja Iso-Kallan Panimo. Tämän lisäksi kävimme Kuopiossa syömässä Introssa. Tässä fiiliksiä reissultamme.

Waahto Brewery
Herätys kello seitsemän pintaan ja polkupyörällä polkemaan kohti Joensuun keskustaa. Sieltä sitten 31 hengen innokas joukkio lähti kohti Savonlinnaa. Saavuimme Waahto Brewerylle, jossa meidät otti vastaan Jari Kouvalainen. Jari kertoi tarkasti panimonsa oluenvalmistusprosessista, joka oli hyödyllistä loppu reissumme kannalta. Porukka sai tarkalleen tietää panoprosessin ja jatkossa muilla panimoilla kuulivat sitten heidän tapansa toimia.

Jari Kouvalainen kertomassa panimonsa tarinaa

Esittelyn ja kysymysten jälkeen siirryimme maistelemaan paria olutta. Jari oli valinnut maistoon Golden Alen ja Amber Alen. Näytti hyvin maistuvan ja samalla myös perinteisesti alkoi myös porukka hieman enemmän rentoutumaan, jolloin kysymyksiä ja kommentteja rupesi tulemaan enemmänkin. Maisteluiden jälkeen oli shoppailun aika ja kylläpä hyllyt tyhjenivät oluista, kun joukkue pääsi hankkimaan tuliaisia. Waahto Breweryn panimokierros antoi hyvät alkutahdit tälle kierrokselle ja saatiin paljon tietoa pienpanimotoiminnasta. Reissuun lähteneessä porukassamme oli paljon erilaisia oluidenystäviä. Toisilla takanaan vahva kotiolutharrastus, toiset maistelleet paljon pienpanimo-oluita ja myöskin löytyi ihmisiä joilla ei juurikaan tietoa oluista. Kiitoksia Waahto Brewery ja Jari, että saatiin tulla kylään. Tästä olikin hyvä siirtyä Mustan Virran Panimolle.

Ensimmäisenä maistoon Golden Ale

Toisena sitten Amber Ale

Janikin löysi itselleen tuliaisia

—————————————————

Mustan Virran Panimo
MVP:llä meidät otettiin avosylein vastaan ja kuulimme heti alkuun taikasanat, jotka saivat porukan liikkumaan. ”Tulkaa peremmälle, niin saatte heti olutta” Se oli puolisekuntia ja 31 ihmistä oli hienossa jonossa. Meidät vastaanottamassa oli Petteri Vänttinen, Santeri Vänttinen ja Pasi Kosonen. Saimme heti kättelyssä maistoon 8,5 -prosenttisen Tott Double IPAn. Tämän panimoesittelyn aikana huomasi jo hyvin, että porukkamme oli saanut edellisellä panimolla paljon oppia, koska kysymyksiä alkoi tulla yhä enemmän. Joukkomme kotiolutharrastajat myös vahvasti kyselivät, koska heille oluenpanoprosessi on tuttua. Panimoilta saakin hyvin vinkkejä, joista hyötyä sitten kotipanoissa. Tämän jälkeen olikin olutpuodin tyhjennyksen aika ja tuliaisia näytti taas lähtevän mukaan aikamoiset määrät. Vierailun lopuksi saimme matkajuomaksi bussiin kylmät St. Olaf Pale Alet, jotka virkistivät kehoa ja mieltä näin lämpimänä päivänä. Kiitoksia Mustan Virran Panimo, Petteri, Santeri ja Pasi. Tästä sitten nokka kohti Kuopiota.

Petteri äänessä ja Pasi & Santeri odottamassa vuoroaan

—————————————————

RPS Brewing
Saavuimme entiseen kotikaupunkiini Kuopioon ja täällä on kyllä aina mukava käydä. Olenhan asunut Kuopiossa reilut viisi vuotta, joten hyviä muistoja löytyy siltä ajalta. RPS Brewingilla meidät vastaanotti Janne Seppälä. Janne kertoi heidän panimonsa tarinaa ja samalla laski hanasta olutta. Jokainen pääsi maistamaan haluamaansa RPS olutta. Siitä vaikuttavan näköiselle panimokierrokselle, jossa mukana musiikkia ja valoja. Pääsimme näkemään myös RPS Coffee Roasteryn tilat. Shoppailut hoidettiin taas kerran ja tällä kertaa RPS Brewingin oluiden lisäksi pääsivät ostamaan myös Iso-Kallan Panimon paria alle 5,5 % olutta, koska Iso-Kallan Panimolla ei ole vielä omaa olutpuotia. Pitäähän sitä jokaiselta panimolta saada maistuvat muistot mukaan. RPS-Janne lähti mukaamme syömään Introon, mikä on myös hänen ravintolansa. Kiitoksia RPS Brewing ja Janne.

————————————————— 

 
Intro Social

Sää suosi meitä mahtavasti ja savolainen aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Pieni kävelylenkki Kuopion keskustassa ja sitten Introon ruokailemaan. Meille oli pöydät varattuna ja alkupalat odottivatkin jo pöydässä. Intro tarjosi meille alkupalana RPS-Ipalla paneroitua ja fritattua Myrttisen suolakurkkua & aiolia, sekä RPS-Ipalla paneroitua ja fritattuja sipulirenkaita & BBQ-dippiä. Nämä olivat kyllä maistuvia. Alkupaloja maistellessa tilasimme ruokajuomat. Ruoat olin tilannut etukäteen, joten saimme ruoat ilman turhia odotteluja. Pöydät notkuivat herkuista, kun herkuttelimme Intro’s Burgereilla, Candy porkilla ja Chicken Iskenderilla. Samalla Janne kertoi meille myös Intron tarinaa. Kyseinen ravintola onkin uudistunut täysin, joten oli mukava kuulla näistä muutoksista. Näyttihän tuo ruoka maistuvan seurueellemme. Kiitoksia Intro Social ja kiitoksia Jannelle uudestaan. Vatsa täynnä oli hyvä lähteä valloittamaan viimeistä panimoa.

—————————————————

Iso-Kallan Panimo
Viimeisen panimon kimppuun. Iso-Kallan Panimolla piipahdimme pikaisesti sisällä, jossa Pasi Pelkonen esitteli panimolaitteensa ja kertoi panimostaan. Sitten Pasi ehdotti, että eiköhän siirrytä ahtaasta panimosta ulos auringonpaisteeseen maistelemaan oluita. American Alea ja Witbieriä maistellessa tämä viimeinen vierailu olikin enimmäkseen sitä, että reissaajat pääsivät kysymään panimosta ja näin olikin hyvä. Oluenvalmistamista ei tarvitse saman päivän aikana useasta käydä läpi, vaan seurueemme esitteli kysymyksiä Pasille samalla olutta siemaillen. Hyvä lopetus tälle reissulle. Kiitoksia Iso-Kallan Panimo ja Pasi.

—————————————————

60’s Palaver
Tästä alkoikin kotimatka ja takanamme oli hieno reissu neljällä panimolla. Toisaalta tapahtumanjärjestäjänä hankala mennä sanomaan, että oliko onnistunut, mutta näin ainakin itse koin. Saavuimme noin iltayhdeksän aikaan Joensuuhun ja meidän viimeinen etappi olikin siirtyä reissumme viralliseen jatkopaikkaan eli 60’s Palaveriin. Siellä sitten istuimme iltaa ja keskustelimme siitä mitä olimme päivän aikana nähneet ja kokeneet. Tämä reissun järjestäminen ei ollut itselleni mikään business, vaan osallistujien tuli ainoastaan maksaa sen verran, että kattoi linja-autokuljetukset. Reissun järjestäminen oli itselleni sydämen asia ja halu järjestää oluenystäville hienoja kokemuksia. Mitä juttelin osallistujien kanssa, niin kyllä näyttivät nauttineen tästä päivästä. Nämä reissut eivät tule jäämään tähän, joten lisää on tulossa.

Suuret kiitokset kaikille reissuun lähteneille oluenystäville ja erittäin suuret kiitokset Savo-Karjalan Linja Oy ja Jani osallistumisesta reissun järjestelyihin. Kiitoksia kaikille panimoille, Introlle ja 60’s Palaverille. Mielestäni oli hieno päivä ja itse ainakin nautin täysin siemauksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *