Ravintola Kieloon olutmenu Fiskarsin Panimon oluilla

Tässä on oman olutblogiurani yksi mielenkiintoisimmista projekteista lähtenyt käyntiin. Juttelin Ravintola Kielon ravintoloitsijan Petri Heikkisen kanssa oluista & ruoasta ja sen pohjalta päädyin ehdottomaan Petrille, että jos tehtäisi olutmenu. Petri oli välittömästi mukana hommassa.

Ravintola Kielo on iltaruokaravintola jossa tarjotaan korkealuokkaista itse valmistettua ruokaa. Rotisseur ravintola jossa ruokalistat vaihtuvat kahden viikon välein. Rento ruoka/seurusteluravintola ilman kravattipakkoa, jossa saa pitää myös ääntä.

Tämän projektin ideana oli löytää suomalainen pienpanimo, jonka oluista Ravintola Kieloon tulisi kolmeksi viikoksi tarjolle menu, joka on suunniteltu sopimaan kyseisen panimon oluisiin. Lähdin ensimmäisenä miettimään sopivaa panimoa noin sadan pienpanimon joukosta. Ensimmäisenä minulle tuli mieleen Fiskarsin Panimo, jossa Jari Leinosella on vuosien kokemus ravintola-alalta ja heidän oluensa ovat hyvin suunniteltu toimimaan ruokien kanssa. Yhteydenotto panimoon ja sieltä näytettiin välittömästi vihreää valoa. Seuraavana olikin luvassa ”urakka”, joka ei ollut sieltä aivan epämiellyttävimmästä päästä. Istuimme Kielossa pöydän ääreen, jossa kahdeksan erilaista Fiskarsin Panimon olutta ja pöytä täynnä erilaisia herkkuja. Rupesimme maistamaan oluita läpi kokeillen niitä erilaisten ruoka-aineiden kanssa etsien niitä täydellisiä makupareja. Reilun kahden tunnin istumisen jälkeen olimme löytäneet täydelliset maut oluille.

Petri kirjaa muistiinpanot talteen

Tästä sitten alkaa Kielon porukan suunnitteluvaihe, että 29.5.2018 alkaen Ravintola Kielo tarjoilee kolmen viikon ajan olutmenun, jossa sopivia makupareja Fiskarsin Panimon oluisiin. Menussa korkealuokkaisesti valmistetut ruoat ja käsityöläisoluet kohtaavat rakentaen harmonisen makuelämyksen. Tämän uskallan jo luvata, koska löysimme sellaisia täydellisiä makuyhdistelmiä, että olen vielä reilun vuorokaudenkin jälkeen ihmeissäni, että miten pystyi olemaan niin hyvää.

Joten 29.5.2018 Ravintola Kielo Joensuussa tarjoilee kolmen viikon ajan menun, jossa makupareja Fiskarsin Panimon oluisiin. Tämä on sellainen juttu, jota ei voi missata. Tästä herkullisesta projektista tulossa lisää juttua myös myöhemmin.

Tässä alla linkki pöytävarausten tekoon:
Ravintola Kielo – Pöytävaraukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *