Rocking Bear Brewers Viikkari NEIPA

Rocking Bear Brewers Viikkari NEIPA

Lasissani on olut, joka tämän hetken trendituote eli NEIPA. Nämä sameahkot IPAt ovat ympäri maailmaa hipstereiden ja hamstereiden himottuja juomia. Instagrammit ja muut kuvapalvelut ovat tulvillaan appelsiinimehun näköisiä olusia. Tämä porilaisen Rocking Bear Brewersin Viikkari NEIPA sisältää humalien ja maltaiden lisäksi myös passion- ja ananaspyrettä ja laktoosia. Olen perinteisten oluiden suuri ystävä, joten ensimmäiset ajatukseni tätä olutta kohtaan olivatkin, että hohhoijaa! Sameahkot IPAt ovat tällä hetkellä suosittuja ja trendikästä, joten ymmärrän kyllä, että niitä sitten myös kannattaa tehdä.

Itse jos ja kun olen kaupassa, Alkossa tai ravintolassa ostamassa olutta ja vaihtoehtoina on uusi NEIPADIPAAPA kaikilla mausteilla tai perinteinen suodattamaton Pils, niin ostopäätökseni kääntyvät perinteiden suuntaa. Tämä johtuu siitä, että suuni ei yleisesti kikkailusta välitä. Monesti myös nykyisissä oluissa käytetyt mausteet ym. eivät omassa ajatusmaailmassani, vaan mitenkään sovi moniinkaan oluttyyleihin. Toki poikkeuksia löytyy ja se tekee asiasta mielenkiintoisen. Itse en olutvalinnoissani ratsasta trendien aallonharjalla, vaan suosin perinteisiä ja tasapainoisia makuja.

No palataanpas sitten kuitenkin tähän olutarvioon eli maistossa on lastensoseilla ja laktoosilla maustettu samea IPA. Lähden tätä maistamaan yhtä avoimin mielin, kuin kaikkia muitakin oluita. Sen olen huomannut, että mitään ei pidä tuomita maistamatta.

Arvioitavan oluen etiketti on kuulemma väliaikainen eli uusi virallinen on tulossa tuleviin pulloihin.

Panimo: Rocking Bear Brewers

Panimon sivut: www.rbb.fi

Maa: Suomi

Tyyli: New England IPA

Voltit: 5,5 %

Humalat: Idaho #7, Centennial ja Amarillo

Maltaat: kauralese, VEHNÄmallas, vienna, Munich ja entzyme

Muuta: Passionpyre, ananaspyre ja laktoosi.

Fiilikset:
Tuoksultaan pehmeän hedelmäinen, ananas tulee esiin selkeästi, laktoosista makeutta ja hiivaisuutta. Tuoksussa on saatu aika nätti balanssi rakennettua, joten tämä toimii oikein hienosti.

Alun pehmeä suutuntuma muuttuu asteittain yhä sitrushedelmäisempään suuntaan. Suuhun jää pyörimään greippi. Koko olutnautinnon ajan tässä mennään pienessä vuoristoradassa makujen pehmeyden ja kirpeyden välillä, mutta loppujen lopuksi tämä on melko hyvin balanssissa. Katkerot eivät hyökkää, vaan ovat hyvin sopusuhtaiset muun makumaailman kanssa. Lisätyt hedelmät toimivat hyvänä elementtinä kokonaisuudessa, eivätkä liikaa anna itsestään ääntä. Laktoosi pehmentää makua. Loppuveto ehkä hieman liian greippinen. Kaikin puolin miellyttävä olutkokemus.

Alussa hieman avauduin kikkailusta, mutta Rocking Bear Brewers hoitaa homman hienosti kotiin. Jokainen elementti tukee toistaan tehden lopputuloksesta sellaisen, että jokaisella kikalla on tarkoituksensa.

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

2 thoughts on “Rocking Bear Brewers Viikkari NEIPA

  1. Jaskan uskottavuus meni Keisari IPA-arvioinnin (maksetun mainoksen) yhteydessä.

    1. Onkohan mille tilille nuo rahat menny kun ei oo omalla näkynyt? Eipä ole mulle rahaa tullut blogikirjoituksista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *