Jacobstads Ocean Explorer ja Shipbuilder

Muutama päivä sitten sain haltuuni kaksi pulloa Jacobstadsin oluita. Nämä laivateemaalla varustetut pullot kertovat siitä, että Pietarsaaressa valmistetaan maailman parhaita purjeveneitä, katamaraaneja ja puuveneitä. Näin ainakin Jacobstadsin panimon Daniel kertoi näiden etikettien teemamaailmasta. Kumpikin pullollinen edustavat pohjahiivaoluita Shipbuilderin ollessa klassinen vaalea Lager ja Ocean Explorer taas on modernitulkinta Pilsistä.

Lähdetäänpäs kokeilemaan nämä oluet. Itselläni ei ole hirveän paljon kokemusta Jacobstadsin oluista, mutta muistelen Victorious Secretin olleen aika hemmetin hyvä olut. Sitä pitää päästä uudestaan maistamaan.

Panimo: Jacobstads

Panimon sivut: www.jacobstads.fi

Maa: Suomi

Jacobstads Ocean Explorer New Age Craft Pils

Tyyli: India Style Lager

Voltit: 5,0 %

Katkerot: 40 EBU

Humalat: Mosaic, Motueka ja Galaxy

Maltaat: Pilsner, Wheat ja Cara Pale

Fiilikset:
Tuoksu on raikas hedelmäinen ja viljaisa. Yrttistä vetoa. Paljon samaa, kuin Pyynikin Mosaic Lagerissa.

Maussa heti alkuun tuntuu reilu humalointi, jossa Mosaic tulee yrtteineen vahvana. Runko on juuri sopiva eli ei liian kevyt, eikä myöskään liian tuhti. Viljaisuuden takaa tulee pieni karamellisuus. Ocean Explorer on heittämällä yksi tämän hetken maistuvimpia suomalaisia vaaleita Lagereita, India Style Lagereita jne.. Hieno humalointi antaa luonnetta ja tää on vaan nautinnollisen virkistävää juotavaa.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50

Ocean Explorer tarjoili virkistävän oluthetken, joten nyt lähdetään katsomaan mitä Shipbuilder tarjoaa.

Jacobstads Shipbuilder Jeppis Style Craft Lager

Tyyli: Premium Lager
Voltit: 5,2 %

Katkerot: 16 EBU

Humalat: Tettnanger

Maltaat: Pilsener ja Wheat

Fiilikset:
Tuoksu on pehmeä, viljaisa ja melko mieto. Puhdas!

Shipbuilder on puhdas vaalea Lager, jossa maltaat ja humalointi tasapainossa. Ei virhemakuja. Hyvä esitys siitä, että Jacobstads osaa valmistaa hyvän perustoimivan vaalean Lagerin. Ihminen joka etsii oluissa paljon erikoisia makuja ja suuria makukokemuksia ei saa tästä mitään, mutta tämän oluen ei ole tarkoituskaan olla sellainen juoma.

Jacobstads naulaa olutmarkkonoille hyvän Lagerin, mikä ei ole aina näissä Lagereissa itsestäänselvyys. Tällaisen oluen valmistaminen pitäisi olla jokaisen panimon työlistalla, koska ei ole mikään kaikkein helpoin homma.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 32/50

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Loppuun lyhyt yhteenveto: Jacobstads tarjoilee kaksi toisistaan poikkeavaa vaaleaa Lageria ja kumpikin näistä ovat erittäin onnistuneita tapauksia. Nyt täytyy kaivaa jostain muutkin panimon oluet maistoon, koska nämä vakuuttivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *