Olvi Summer Ale 5,0 %

Olvi Summer Ale 5,0 %

Olvi alkaa valmistautua jo seuraavaan kesään ja Iisalmesta tulee kausituotteena uutuus nimeltä Summer Ale. Kyseinen olut on viisipinnainen American Wheat Ale eli Vehnäale. Tämä olut löytyy kauppojen valikoimasta 30.9.2018 asti.

Mikäs tää Olvin vehnis sitten on?
Siitä löytyy 30 % vehnämallasta ja se on suodattamaton & pastöroimaton. Humalapuolella mennään jenkkikaksikolla HBC 431 ja Citra. Niille kaveriksi japanilaista alkuperää oleva Sorachi Ace.

Summer Alen kaveriksi maitokauppoihin tuli myös Lonkero uutuus, josta tein selkoa toisessa blogissani. Asiasta kiinnostuneille linkkiä löytyy tästä!

Nyt kuitenkin Summer Alen kimppuun.

Panimo: Olvi Oyj

Panimon sivut: www.olvi.fi

Maa: Suomi

Tyyli: American Wheat Ale

Voltit: 5,0 %

Katkerot: 32 EBU

Humalat: HBC 431, Citra ja Sorachi Ace

Fiilikset:

Tuoksu on hyvin sitrusvetoinen. Yrttisyyttä ja tuoretta pellettimäisyyttä. Taustalla trooppinen hedelmä, jossa päärynä etunenässä. Virkistävä ja kesäinen.

Alkuun liukas, keskellä tarttuu kiinni kieleen ja loppuveto vetää sitrushedelmäiseen kirpeyteen. Loppuveton hyvin suoraviivainen. Suuhun jää pyörimään Sorachi Acen tuoma sitruuna ja tilli (ei överitillinen). Hauskasti tämä olut vaihtuu suuhun kaatuessa nopeasti pehmeästä raikkaaseen katkeroiseen purentaan. Kesäinen virkistävä olut, jota voisin kuvitella nauttivani toisenkin kerran. Omassa lajissaan kelpoa kipattavaa ja varmasti toimii myös saunan päälle.

Mistä: Saatu panimoilta ja löytyy vähitellen kauppojen hyllyistä.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 32/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *