Laitilan Mämmi Cream Stout

Laitilan Mämmi Cream Stout

Mämmi Cream Stout on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tämän vuotinen pääsiäisolut. Tämä 5,5 % Stout sisältää Kymppi Mämmiä ja laktoosia. Itse olen mämmin ystävä ja kun mukaan on lisätty laktoosia, niin ainakin ajatuksen tasolla tämä toimii. Mämmi tarvitsee kaverikseen makeaa kermaisuutta, jolloin laktoosi onkin oiva valinta.


Panimon sivuilta:

”Suomalaiseen pääsiäisperinteeseen kuuluu lähtemättömästi mämmi. Mallaspitoinen mämmi on alkujaan Lounais-Suomen herkku, sillä muualla Suomessa käytettiin pääsääntöisesti jauhoista imellettyjä mämmejä. Kristillisen perimätiedon mukaan mämmi toimi vapautuksena pahuuden hapatuksesta. Tähän tietoon nojaten Laitilassa syntyi ajatus kahden vahvan pääsiäisperinteen eli oluen ja mämmin yhdistämisestä. Mämmi koostuu pääosin vedestä, maltaasta sekä ruisjauhoista ja on siis näin ollen oivallinen erikoisoluen juuri.

Laitilan Mämmi Cream Stout on erikoisolut, jossa on yhdistetty vahvoja suomalaisia perinteitä uudella tavalla. Oluen valmistuksessa on käytetty aitoa Kymppi Mämmiä sekä laktoosia, joka antaa oluelle makeutta ja runkoa. Laktoosin eli maitosokerin kermamaiset ominaisuudet sopivat hyvin yhteen mämmin kanssa. Lopputuloksena on muheva, makeahko ja kaikkia aisteja hivelevä musta stout-olut. Laitilan Mämmi Cream Stoutin suutuntuma on täyteläinen ja tuoksusta saa vienon aavistuksen mämmin maustemaailmasta pomeranssinkuorineen.”

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Panimon sivut: www.laitilan.com

Maa: Suomi

Tyyli: Sweet Stout

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 32 EBU

Humalat: Challenger ja Target

Maltaat: Pale Ale, Crystal 300 ja Carafa III

Muuta: Kymppi Mämmi ja laktoosi

Fiilikset:

Tuoksussa paahteisuutta, laktoosista makeutta. Hieman kun olutta pyörittelee, niin esiin tulee mämmin ja kerman sekoitus eli tuoksu on juuri sitä mikä oluen idea on. Miellyttävä!

Suuhun kaatuu laktoosista makeutta tarjoileva viipyvän paahteinen Stout. Paahteisuus menee loppua kohti asteen verran kuivan puolelle. Suutuntuma ei ole runsas, mutta sanoisinko, että tää on kuohkea. Mämmi Cream Stout on juuri sitä mitä se lupaa ja minun kaltaiselle mämmin ystävälle tämä on maistuva olut. En lähde sanomaan etteikö maistuisi hyvältä, vaikkei mämmiä voisi sietääkään.

Mistä: Saatu panimolta. Löytyy Alkosta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 35/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *