Samuel Adams Winter Lager

Samuel Adams Winter Lager

Tää olut on 5,5 % eli voidaan nähdä ensi jouluna maitokauppojen valikoimissa eli voltteja löytyy viispuol, joka on tulevan turmiollisen prosenttirajan ylimmällä tasolla. Tuosta 0,1 % ylöspäin, niin olemme kaikki tuomittuja tuhoon!

Samppa Adamssin Winter Lager on kanelilla, inkiväärillä ja appelsiininkuorella maustettu Lager-olut. Ajatuksen tasolla tämä itselleni on, että tehdään jouluolut eli heitetään tää perusmaustesetti oluen sekaan ja TA-DAA! Tämä Winter Lager on tuttu olut Alkon jouluvalikoimasta jo aikaisemmilta vuosilta. Ei kuitenkaan anneta ajatusteni pilata hyvää oluen maisteluhetkeä. Ikinä ei pidä lähteä tuomitsemaan ennen maistoa, joten en tee sitä tälläkään kertaa.

Panimo: Boston Beer Company

Panimon sivut: www.samueladams.com

Maa: Yhdysvallat

Tyyli: Aromisoitu Olut

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 18,2 EBU

Humalat: Spalt Spalter and Hallertau Mittelfrueh Noble Hops

Maltaat: Samuel Adams two-row pale malt blend, Caramel 60, malted wheat, Weyermann Carafa Malt, and Munich 10

Muuta: Kaneli, inkivääri ja appelsiininkuori

Fiilikset:
Tuoksu heittää tunkkaisen puolelle heti kättelyssä. Melko toffeinen tuoksu, jossa mausteisuus melko tasaista. Mausteisuus ei hyökkäile kimppuun ja se on aina hyvä.

Ensimmäinen hörppy kertoo, että tälle oluelle on haettu hyvä balanssi kaikissa sen tarjoamissa mauissa. Makean maltainen maku muuttuu vähitellen mausteiseksi ja lopussa suuhun jää kevyt inkiväärin polte. Toffeisuus on tämän oluen vahvin elementti, mutta mitään ei ole vedetty yli.

Tässä on olut, joka paperilla näytti siltä, että ei voi toimia. Näin ei kuitenkaan ikinä pidä ajatella, eikä mitään tuomita. Pitää maistaa, että voi kertoa mielipiteensä ja senkin voi kertoa haukkumatta itse tuotetta. Tätä Winter Lageria ei kuitenkaan tarvitse lähteä haukkumaan, vaan tämä oli oikein miellyttävä olut, vaikka loppujen lopuksi aika turha. Ei edusta ajatustani jouluoluena tai talvioluena. Ei kuitenkaan ole syytä lähteä toimivaa olutta dissaamaan.

Mistä: Saatu

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 29/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *