Jaskan Pien olutjoulukalenteri 2017: Luukku 24 – Panimoyhtiö Tuju Punane Murky Red Ale

Panimoyhtiö Tuju Punane Murky Red Ale

HOU HOU HOU! Se olis jouluaatto ja sen kunniaksi tietokoneeni heitti voltin ja jo hyvälle mallille kirjoitettu juttuni lenteli bittiavaruuteen. Ei ihan ehtinyt tallentamaan. No ei anneta sen häiritä, vaan kirjoitellaan uudestaan. Täällä odotellaan jo joulupukin saapumista ja sen jälkeen jouluruokien kimppuun. Sitten siemaillaan Sahtia ym. maistuvia juomia & ruokia. Sitä ennen otetaan arviointiin Pien -olutkaupan olutjoulukalenterin viimeisen luukun olut ja sieltä löytyi lappeenrantalaisen Panimoyhtiö Tujun Red Ale.

Kiitoksia kaikille kalenteria seuranneille ja kiitokset tietenkin myös Pien -olutkaupalle. Katsotaan sitten ensi vuonna, että minkälainen olutkalenteri otetaan maistoon. Hyvää joulua kaikille! Nyt sitten arvion kimppuun.

Lavastettu kuva, kun olut kaadettu lasiin 🙂

Panimo: Panimoyhtiö Tuju

Panimon sivut: www.panimotuju.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Amber Ale

Voltit: 4,2 %

Fiilikset:
Tuoksultaan karamellinen, havuisa ja humalointi voimakkaan tuntuista.

Hiilihappotaso erittäin korkea. Humalointi iskeytyy voimalla päin näköä. Taustalla seuraa karamellisuus, kunhan katkerot ovat kaikonneet. Loppuveto heittää hieman vetisen puolelle. Raikas olut, jossa lopusta tulee hieman mallasvichymäinen fiilis. Yksinkertainen ja ihan juotava olut jos tuota loppua ei oteta laskuun. No tottakai se tulee huomioida, jolloin kokonaisuus jää vaisuksi. Tämä olut on melkoinen vuoristorata, jossa lähdetään korkealta ja tullaan alas vauhdilla.

Mistä: Saatu Pien -olutkaupalta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 28/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *