Jaskan Pien olutjoulukalenteri 2017: Luukku 14 – Panimo Honkavuori Valo

Panimo Honkavuori Valo

Pien -olutkaupan 14. luukku paljasti itselleni hyvin paikallisen tuotteen. Panimo Honkavuori sijaitsee kotoani pyörämatkan päässä eli kyseessä on paikallinen joensuulainen panimo. Olen tästä oluesta kirjoittanut aikaisemmin arvion ja siitä on kohta puoliin vuoden verran. Viime joululoman aikaan maistoin ja 6.1.2017 lähti juttu julki. Viimeisen vuoden aikana olen muutaman pullollisen kaatanut Valoa ja jotenkin se on tuntunut nyt lähiaikoina, että toimii paremmin, kuin vuosi sitten. Tuntuu, että siitä on poistunut sellaisia piirteitä, jonka vuoksi se ei aivan alussa sytyttänyt.

Tässä aikaisempi arvioni

Honkavuoren Valo voitti muutama kuukausi sitten vuoden 2017 parhaaksi vehnäolueksi, joten tälle oluelle on yksi palkintokin iskeytynyt palkintokaappiin.

Panimo: Panimo Honkavuori

Panimon sivut: www.honkavuori.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Hefeweizen

Voltit: 4,5 %

Fiilikset:
Tuoksu on makeahko simamainen ja banaanisuus selkeää.

Suussa pirskahtelevan raikas vehnäinen olut, jossa vuosi sitten kokemani sitruksisuus on siirtynyt taka-alalle. Banaaninen ja hieman purukuminen. Kokonaisuus on kevyt, mutta aikaisempaan verrattuna kuitenkaan ei vetinen. Valo on saanut alkuajoistaan hieman tukevuutta runkoonsa ja sieltä on muutamia häiritseviä tekijöitä, kuten sitruksisuus tiessään. Nyt minä sanon, että tämä on maitokauppa Hefeweizen ja ennen se oli vaan vehnäolut. 

Mistä: Saatu Pien -olutkaupalta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *