EntoCube Cricket Nuts Chili – Maku Brewing paritus!

EntoCube Cricket Nuts Chili on sekoitus kotisirkkoja ja chilipähkinöitä. Itse ajattelin heti, että tuossahan on hyvä suolainen herkku oluen kaveriksi. Sitten rupesin miettimään, että minkähän oluen kanssa ne toimisivat parhaiten. Jos jotain rupean oikein miettimään, niin sittenhän se tulee toteuttaa. Otin testiin nämä sirkkachilipähkinät seitsemän erilaisen Maku Brewingin oluen parina ja sieltä löytyi mielenkiintoisia makupareja. Jotkut ei toiminut ollenkaan ja toiset taas toimivat hyvin erilaisilla tavoilla. Alla en lähde juurikaan arvioimaan oluita, vaan oluen ja tämän snacksin yhteyttä. Pisteytin makuparin asteikolla 0-10, jossa 10 on se paras. Katsotaanpas sitten mikä olut sopii parhaiten. Tämä on sitten ainoastaan yhden ihmisen mieltymys, kuten muutkin arvioni. Tee oma testisi ja selvitä oma suosikkisi.

Täältä pääset käsiksi näihin herkkuihin

APA:
Sitruksisen ja maltaisen oluen kaverina snacksi toimii melko hyvin. Kaipaisi enemmän chilin poltetta, jotta katkeroiden takaa pääsisi esille paremmin. Jää hieman oluen jalkoihin.
7/10

IPA:
Karamellimaltaan kanssa sirkkapähkinäsetti toimii paremmin, kuin edellisen APAn kanssa. Oluen täyteläinen runko sulautuu hyvin naposteltavan herkun kanssa. IPAn makumaailma on vahva ja monipuolinen, joka samalla peittää hieman sirkkojen makua ja tämä on pieni miinus. Kuitenkin IPA antaa sirkoille jonkin verran oikeuksia ja sieltä saadaan nätti combo näiden välillä.
8/10

Amber Ale:
Kevyt runkoinen karamellinen Amber antaa tasavertaisen ystävän snacksille. Kivasti karamellia, sirkan rapeus ja chili. Loistava yhdistelmä, koska oluessa runsaasti makua, muttei se kuitenkaan lähde peittämään sirkan makua. Täydellinen yhdistelmä!
10/10

Imperial Stout:
Tuhti voimakkaan paahteinen ja suklainen peittää koko alussa herkun täysin. Sitten jonkun ajan päästä paahteisuus häviää ja päästä chilin irti. Tämä on ensimmäinen yhdistelmä tähän mennessä, joka lopulta antaa chilin tulla esiin. Tämä loppumaku pelastaa ja chilin & suklaan toimiva liitto on vaan hieno. Alkuun tuntui, että tää on 5/10, kun ei snacksin makua saanut. Loppu oli täydellinen ja siitä pisteet nousivat. Saamme sieltä myös sirkkaa irti, joten nätti yhdistelmä.
9/10

Vehnä:
Olut pirskahtelee vahvasti suussa ja vie sirkat mennessään. Yhteyttä näiden välillä ei ole. Hiiva peittää sirkkojen maun. Outo ja jopa etova combo. En tykännyt millään osa-alueella.
3/10

Golden Ale:
GA antaa herkkumixille tilaa ja pääsemme nauttimaan samalla oluen ja snacksin makuja. Sitrus toimii hyvin, koska sirkan makumaailma mukailee muikkua. Itse tykkään puristaa friteerattujen muikkujen päälle sitruunamehua ja tässä olemme hyvin lähellä sitä. Vielä jos ne muikut olisi saaneet kylkeensä hieman chiliä, niin makumaailma olisi identtinen.
9/10

Pale Ale:
Oluen humalointi ottaa sellaisen roolin, että siinä ei sirkat paljon silmille hypi. Nämä toimivat erikseen, mutta yhdessä ei vaan saa naposteltavasta eväästä mitään irti.
4/10

 

Yhteenveto:
Tämä oli yksi mielenkiintoisimpia vertailuja mitä olen koskaan tehnyt. Erot olivat valtavia ja ainoastaan Vehnä oli surkea sirkkachilipähkinä –setin kanssa. Muuten mentiin melko tasaisissa fiiliksissä loppuun asti. Parhaaksi kuitenkin täysillä pisteillä selviytyi Amber Ale. Siinä vaan osui kaikki palaset kohilleen ja pääsi nauttimaan oluesta ja myös itse snackista. Lähellä perässä tulivat Imperial Stout ja Golden Ale. Nyt sitten kokeilette itse, että mikä olut/oluttyyli on se oma suosikki!

Minun lisäkseni kollegani Olutkellari -blogista on myös lätrännyt oluella ja napostellut kotisirkoilla. Tässä linkkiä siihen suuntaan:

Olutkellari – Olutta ja kotisirkkoja á la EntoCube Cricket Nuts Chili

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *