Kotioluet: The Brewery of the Crypt Dweller Miami Weiss – Hefeweizen

The Brewery of the Crypt Dweller Miami Weiss – Hefeweizen

Jatketaan olutarvioiden julkaisua kotioluiden tai siis kotioluen parissa. Ville Vuorisen The Brewery of the Crypt Dweller –kotipanimolta sain muutaman oluen maistoon ja tämän maistoin silloin ensimmäisten joukossa. Nyt sitten olen saanut puhtaaksi kirjoitettua arvion. Miami Weiss on 5,0% Hefeweizen.

Kotipanimon kuvaus:
”Miami Weiss – Hefeweizen Sanaleikki tässäkin oluen nimessä. Ei varmaankaan tarvitse mainita mistä. Idea oli hakea sellaista kesäistä meininkiä nimeen, joka kuitenkin kumartaisi syvään 80-luvulle. Olut itsessään on varsin perus hefe. Pikkuisen banskua ja korkeat hiilihapot.”

Kotipanimo: The Brewery of the Crypt Dweller

Maa: Suomi

Tyyli: Hefeweizen

Voltit: 5,0 %

Katkerot: 11 EBU

Humalat: Tradition

Maltaat: Vehnä ja Pilsner

Fiilikset:

Tuoksu on selkeää vehnäisyyttä, purukumia ja ripaus banaania. Alussa hiivaisuus vahvaa, mutta tasoittuu vähitellen. Taustalla hieman sellainen märän tiskirätin tuoksu, joka pikkusen häiritsee.

Suutuntuma kevyen puoleinen ja olut liukuu helposti kurkusta alas. Vehnäleipää, vehnän tuomaa happamuutta ja banaania. Makeahko ja hienosti tehty olut, josta ei moitteen sijaa löydy, kuin tuoksun pienestä tiskirätti-efektistä. Sekin tasoittui, kun sai loputkin hiivat kaadettua lasiin. Vakuuttava panotyö jatkuu The Brewery of the Crypt Dwellerin Villellä.

Mistä: Saatu kotipanimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *