Saimaa Vahva

7 prosenttinen vahva vaalea Lager! Jo pelkkä ajatus saa osaltani veren kiehumaan.

Pienpanimokulttuuri kukoistaa Suomessa ja tarjolla on paljon loistavia oluita lukuisissa hienoissa oluttyyleissään. Onko Vahva Lager sitten hieno oluttyyli ja kuka tällaisen määrittelee? Itse sanon, että kyseessä ei ole hieno oluttyyli, vaan siinä mennään melko lähelle Malt Liquor ”Viinalager” tyyliä. Se että Vahva Lager on täysmallasolut ja Malt Liquor ei, niin silti lähes samaan kastiin vedän nämä tyylilajit eli ovat ns. ”ryyppäysoluita”.Helppoja oluttyylejä, joissa mahdollisimman vähän makua, mutta prosentteja reilusti.

Mikkelistä Alkon hyllyyn heilahtaa Saimaa Vahva. Olut, joka ei millään mittarilla kuvasta ajatustani nykyolutkulttuurista, vaan tarraa kiinni kulttuuriin, jossa kiskotaan kopallinen keppanaa ja päälle erikoisoluena on muutama Olvin Tuplapukki tms.

Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään suuria tai pieniä panimoita vastaan, mutta jo maistamatta olutta, niin heitän Saimaan Juomatehtaan suuntaan peukkua alaspäin tätä juomaa kohtaan. Samalla näytän peukkua alaspäin muillekin näiden valmistajille.

Tämän blogijulkaisun pointtina ei ole lähteä ketään dissaamaan, vaan lähinnä kertoa omat ajatukseni tästä tyylilajista.

Otetaan kuitenkin maistoon ja katsotaan onko minkälaista. Nämä ovat tietysti makuasiota ja niistä on helppo kiistellä. Itse vaan olen ollut vuosikausia vastaan tällaisia oluita ja sen vuoksi olenkin hieman kriittinen.

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Vahva Lager

Voltit: 7,0 %

Humalat: Magnum ja Saaz

Maltaat: Pilsner ja Entsyymi

Fiilikset:

Tuoksultaan makean maltainen ja alkoholi tulee hieman esiin. Ruohoisuus vahvaa. Ei kyllä sytytä minkäänlaisia fiiliksiä maistelua kohtaan.

Ensimmäinen hörppy otettu ja ajattelen mielessäni sanaa: miksi?
Tämä sana kuvastaa sitä, että miksi tällainen olut on tehty? Makuelämysten kanssa ei mitään tekemistä, vaan täsmäisku Olvi Tuplapukkien ja Tosi vahvojen Karhujen reviirille. Läpsäys olutkulttuuria naamalle, mutta tulee varmasti myymään erittäin hyvin. Vuoden päästä tämä olut tulee olemaan top10 myydyimmän Alkon oluen listalla, mutta näin se vaan menee.

Maultaan makean maltainen ja alkoholi hallitsee. Ruohoisuutta löytyy. Mitään hyvää sanottavaa en keksi ja onhan puoli litraa tällaista vahvaa lageria, niin aikamoinen urakka. Ei kyllä mene minun seulani läpi jatkoon, mutta kyllähän tämä myy kuin häkä ja se tässä maassa onkin melko perseestä. Tää olut on vaan kaikin osin väärin.

Mistä: Saatu panimolta. Tulee saataville Alkon valikoimaan.

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 8/20
Yhteensä: 24/50

3 thoughts on “Saimaa Vahva

  1. Hyvä kirjoitus – olen aikalailla samaa mieltä. Tämä on pelkkä ryyppäysolut, eikä niinkään nautinto-olut. Ryyppäysoluillekin on paikkansa ja aikansa, mutta ne eivät vie oikeanlaista olutkulttuuria eteen päin.

  2. "miksi tällainen olut on tehty?"

    " Vuoden päästä tämä olut tulee olemaan top10 myydyimmän Alkon oluen listalla"

    Sinäpä sen sanoit 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *