Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 8.luukku: Kees Xmas Chocolate Muffin

Kees Xmas Chocolate Muffin

Kasiluukku piti sisällään Kees Bubbermanin perustaman panimon Brouwerij Keesin Xmas Chocolate Muffin –nimisen oluen. Tämä olut on lukemani perusteella valmistettu tätä Beerychristmas –olutkalenteria varten. Kees on Emelisse –panimon entinen panimomestari ja ainakin tämä Emelisse on varmasti monille olutharrastajille tuttu panimo. Seitsemän vuotta Emelissen panimomestarina ja siitä sitten entinen kokki Kees perusti oman panimonsa.

Panimo: Brouwerij Kees

Maa: Hollanti

Tyyli: Aromisoitu olut

Voltit: 8,0 %

Fiilikset:

Tuoksussa ensimmäisenä hieman pistävää tinneriä. Sitten tulee suklaata joka suunnasta. Tummaa ja ei niin makeaa suklaata. Alkoholi tunkee häiritsevästi esiin ja vie hieman terää aromilta.

Kaatuu suuhun sillä fiiliksellä, että runko on kahdeksaan prosenttiin nähden melko kepeä. Kepeyden kautta pääsemme suklaan kimppuun, joka tuoksun tavoin ei hyökkää makeudellaan. Sokerisuutta on, mutta hillitysti. Aikaisemman luukun IPA oli mitäänsanomaton. Tämä sanoo paljon, mutta ei niitä oikeita sanoja. Oluen kepeys yllättää ja on sen suurin kompastuskivi. Suklaa ja lähes vetinen runko ei vaan toimi. Paksuhko ja täyteläinen runko suklaalla höystettynä on yksi olutmaailman toimivimpia asioita, kun tehdään loistava nautiskeluolut. Pistää miettimään tämän oluen pointtia, enkä sitä keksi. Ei minun juomani.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 28/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *