Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 6.luukku: Schloss Eggenberg Samichlaus

Schloss Eggenberg Samichlaus

Kuudennen päivän luukussa joka vuosi 6. joulukuuta valmistettava olut eli Samichlaus. Kyseessä on 14 % Doppelbock ja ollut vuosikausia maailman vahvin Lager. Nyt en äkkiseltään muista, että onko enää mutta eipä sillä niin väliä. Vahva tämä on joka tapauksessa.

Aikaisemmin en ole maistanut, mutta pitempään jo halunnut päästä maistamaan. Nyt on se hetki!

Netistä kaivettua:
”The once strongest beer in the world is back ! Brewed only once a year on December 6. Samichlaus is aged for 10 months before bottling. This beer is perhaps the rarest in the world. Samichlaus may be aged for many years to come. Older vintages become more complex with a creamy warming finish. Serve with hardy robust dishes and desserts, particulary with chocolates, or as an after dinner drink by itself. Brewed under the exclusive licence of Feldschlösschen-Hürlimann-Holding, Switzerland.”

Panimo: Brauerei Schloss Eggenberg

Maa: Itävalta

Tyyli: Doppelbock

Voltit: 14,0 %

Fiilikset:
Tuoksussa ensimmäisenä potkaisee alkoholi ja polttaa nenäkarvani. Siitä vähitellen päästään makeaan maltaisuuteen ja kypsiin tummiin hedelmiin. Marjaisuutta ja paahteisuutta. Tuoksu on osittain etova, mutta myöskin osittain oikein miellyttävä. Hämmentävä tuoksu. Ehkä se on tuo voimakas alkoholi tökkii, mutta muuten kyllä toimii hienosti.

Ensimmäinen hörppy ja voi herrajumala!!! VAU!!! Ennakkoajatukseni olivat pelonsekaiset, mutta täähän on kyllä hieno olut. Tuhti, pehmeä ja makean maltainen nautiskeluolut. En ole aikaisemmin tätä maistanut ja muutenkin sivuuttanut koko oluen elämästäni tähän asti, mutta tätä pitää saada lisää. Lämmittävä ja hitaasti nautittava tumman maltainen nektari.

Hempeilyt:
Voin jo kuvitella siemailevani tätä olutta takkatulen äärellä. Ennen siemailusessiota olen käynyt ulkona tekemässä lumitöitä kovassa paukkupakkasessa, laskenut lasten kanssa mäkeä ja hieman jopa lumisotaa salaa vaimolta. Sitten siirryn sisälle ja suoraan saunan lauteille. Kiukaalle folioon hieman makkaraa kypsymään. Löylyjen jälkeen makkarat naamariin rapsakalla Pilssillä kurkkua huuhdellen. Istahdan sohvalle ja kaatelen Samichlausia lasiini. Loppu onkin sitten hellää ja hempeää nautiskelua!

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 42/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *