Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 17.luukku: Dois Corvos Abominable Snowman

Dois Corvos Abominable Snowman

Ei voi lähteä kieltämään etteikö etiketin perusteella jo heräile melko suuri mielenkiinto tätä putelia kohtaan. Tällainen pullo kaupan hyllyssä tai Suomessa siis Alkon hyllyssä varmasti johtaisi lukuisiin ostopäätöksiin. Ryhdyn tarkkailemaan tarkemmin tätä löytöä ja löydän lisää mielenkiintoa herättäviä seikkoja. Olut on portugalilaisen panimon valmistama. Harvoin ainakaan allekirjoittaneella on ollut portugalilainen olut maistossa. Hevosvoimia on 6,8 % ja tämä Sweet Stout on saanut sekaansa kaakaota ja kookospähkinää. Sweet Stout tarkoittaa itselläni, että pari laktoositabua naamariin ja olutta lasiin.

Selailin panimon sivua ja huomasin, että Dois Corvos Cervejeira on joskus tehnyt myös Sahtia.
”Sahti: 9% 5 IBU, A traditional Finnish beer made with toasted rye, juniper and baker’s yeast.”

Panimo: Dois Corvos Cervejeira

Maa: Portugali

Tyyli: Sweet Stout

Voltit: 6,8 %

Muuta: Laktoosi, kaakao ja kookospähkinä.

Fiilikset:

Tuoksu on erittäin tallimainen ja epäpuhdas. Paahteinen ja hieman savuinen. Tummaa suklaata, mutta tuoksu melko epämiellyttävä. Lakritsia löytyy ja missäs se kookospähkinä on?

Maultaan makean laktoosinen ja suussa pyörii kookosrasva. Kuivahkoa paahdetta ja tummaa suklaata. Tallimeininki jatkuu maussa. Hienon etiketin taakse piilotettu melko syvälle sukeltava lumimies. Huolimattomasti valmistettu olut, joka olisi voinut olla hyvä.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 26/50

2 thoughts on “Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 17.luukku: Dois Corvos Abominable Snowman

  1. Sulla on varmastikin hapettunut pullo. Mulla ei muodostunut vaahtoa murto-osaakaan mitä sun kuvissa ja todella puhdaspiirteinen stout, jossa kookos sekä tuoksuu että maistuu – ei dominoivasti, mutta mukavalla tavalla.

  2. Minulla vaahtosi ihan samalla tavalla ja ei kolahtanut yhtään muutenkaan. Ei kyllä nuo milk stoutit muutenkaan uppoa. Yksi kalenterin heikoimmista ellei jopa se heikoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *