One Mississippi… Two Mississippi!!

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan ja mississippiläisen Yalobusha Brewing Companyn yhteistyön tulos Mississippi Beer tuli alun perin saataville pienenä eränä olutravintoloihin ja oluttapahtumiin. Sen jälkeen se ilmestyi Alkoihin ja maitokaupatkin saivat oman miedomman versionsa. Itse sain ensituntuman tähän juomaan käydessäni vuonna 2014 vierailulla Laitilassa. Raapustelin saadustani pullosta arvion ja tässä siihen linkkiä: Laitilan Mississippi 5,0 %

Maitokauppaversio on 4,6 % tyylikkäästi pelkistettyyn puolenlitran tölkkiin isketty olut, kun taas 5,0 % Alkoista löytyvä Missi on 0,33 litran pullossa. Maitokauppamissiä on tullut juotua useaan otteeseen ja se onkin ollut takuuvarma olutostos kauppareissuillani. Nyt ensimmäistä kertaa otin nämä kaksi olutta rinnakkain maistoon, koska halusin selvittää kumpi näistä on omaan suuhuni paremman makuinen.

 
Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ja Yalobusha Brewing Company

Maa: Suomi

Tyyli: Höyryolut, Steam Beer, California Common

Voltit:
Tölkki: 4,6 %
Pullo: 5,0 %

Kantavierre:
Tölkki: 10,8 %
Pullo: 11,5 %

Katkerot:
Tölkki: 35 EBU
Pullo: 35 EBU

Väri:
Tölkki: 18 EBC
Pullo: 20 EBC

Päiväykset:
Tölkki: 16.5.2017
Pullo: 27.6.2017

Humalat: Nugget, Cascade, Citra, Centennial, Simcoe

Maltaat: Pale Ale, Cara Pale, Carared

Fiilikset:
Tuoksultaan 4,6 % on sitruksisempi, raikkaampi ja selkeän ruohoinen. 5,0 %:n tuoksu häviää lievän hiivaisuuden taustalle. 4,6 % on virkistävä ja 5,0 % on sellainen epämiellyttävän tunkkainen.

Maussa 5,0 % on leipäisän viljainen, rapsakan sitruksinen ja melko pehmeä suutuntumaltaan. 4,6 % vetää ohi tiukemmalla sitruksisuudella jättäen taustalle kaiken muun. Miedompi Mississippi on aromikkaammin humaloitu tai siltä ainakin tuntuu suussani. Näiden kahden oluen välillä on hyvin pienet erot ja lopulta omaan makuuni parempi on 4,6 %. Perusteluina voikin sanoa, että itselleni Höyryolut on sellainen piristävä janojuoma ja näin ollen 4,6 % -versio tarjoilee tähän tarkoitukseen enemmän. 5,0 % on kaikin puolin liian hiivainen ja se vie paljon pois oluen juotavuudelta. Pullossa oli hiivaa pohjalla, mutta en kuitenkaan kaatanut sitä sekaan. Tölkissä hiivaa ei ollut.

Jatkossa tulen ostamaan tölkkiversiota kaupasta ylläolevien perusteluiden takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *