Pohdintaa: Saimaa Brewer’s Special Joker Hop Ale erä 6 – The Jaska Edition


Sain muutamia viikkoja sitten kunnian olla ensimmäinen Saimaan Juomatehtaan ulkopuolella, joka pääsee vaikuttamaan heidän Brewer’s Special Joker Hop Ale oluen humaliin. Jos homma ei ole kaikille selvä, niin selvitän asiaa hieman. Joker Hop Ale on olut, jossa jokaisessa erässä vaihtuvat oluessa käytetyt humalat ja nyt oltiin menossa kuudennessa erässä. Maitokauppojen valikoimissa löytyy vaihtelevasti eri erien tuotoksia. Muuten olut pysyy täysin samana, mutta humalilla tehdään erien välillä eroa. Mielenkiintoinen ja hieno idea kaikenkaikkiaan. Pääsin valitsemaan erä kutosen humalat ja pitkän pohdiskelun jälkeen valitsin seuraavat kolme humalaa. Humalien perässä se mitä oluelle halusin sillä humalalla tuoda.

Erä 6 – Humalat:

  • Citra: sitrusta ja trooppista hedelmää.
  • El Dorado: Trooppista hedelmää ja ei mikään aivan perus joka paikassa käytetty humala. Katkerohumalana.
  • Sorachi Ace: No tämä on vaan niin hieno ja uniikki humala, joka oli ns. jokeri tälle jokeri tuotteelle. Sitrusta ja tilliä tästä tulee.

Tarkoitukseni oli saada mielenkiintoinen kolmikko, joka tekisi Brewer’s Special Jokeri –sarjan tähän mennessä mielenkiintoisimman tuotteen.

Olut ei ole vielä kaupoissa ja tulee ensimmäisenä saataville ensi viikolla Helsinki Beer Festivaleille. Ilmoittelen kunhan löytyy kauppojen hyllyistä. Olutta on tehty 5000 litraa eli 15 000 tölkkiä, joten ei ihan heti pitäs loppua kesken.

Tutkivan olutjournalismin helmi 🙂
Sain oluesta näytteet juuri sopivasti kuumeen ja flunssan keskelle, mutta siitä heräsi vaan uusi idea. Idea on tutkivan olutjournalismin ”helmi” eli maistoin mitä makuja sain irti oluesta näin flunssaisena. Sama on tarkoitus testata myös täydessä terässä ja julkaista näistä juttu. Toisin sanottuna, hemmetisti kiinnosti maistaa tämä olut, enkä malttanut odottaa. Mietteitä oluesta tulossa lähiaikoina, joten pysykää kanavalla.

5 thoughts on “Pohdintaa: Saimaa Brewer’s Special Joker Hop Ale erä 6 – The Jaska Edition

  1. On hyvä, että tänne on kirjattu nyt myös tutkivan journalismin perusoppimäärä: se on oluen maistaminen flunssassa

  2. En tiedä, milloin on kauppoihin tuotetta saatu (silloin tällöin purkkeja katsastellut), mutta nyt löysin Turusta tätä tuotetta ensimmäisen kerran ja on kyllä mielenkiintoiset humalat kyseessä. Erittäin maistuva ja mukavasti muista erottuva olut!

    1. Noita on kyllä ollut vaihtelevasti liikenteessä. Vieläkin löytyy kolmoserää joistain kaupoista ja nyt on kuitenkin kauppoihin tulossa 8. erä. Hienoa kuulla että maistui. Tuo erottuvuus oli tavoitteena ja tietysti että maistuis myös hyvältä

    2. Noita on kyllä ollut vaihtelevasti liikenteessä. Vieläkin löytyy kolmoserää joistain kaupoista ja nyt on kuitenkin kauppoihin tulossa 8. erä. Hienoa kuulla että maistui. Tuo erottuvuus oli tavoitteena ja tietysti että maistuis myös hyvältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *