Mitä kuuluu Ruosniemen Panimo?

Mitä kuuluu? on JaskanKaljat -olutblogin juttusarja, jossa suomalaiset pienpanimot pääsevät kertomaan omia kuulumisiaan. Nyt vuorossa on Ruosniemen Panimon kuulumiset!

Panimon toinen laajennus valmistui tammikuun lopussa, kun navettaan saapuu 10 000 litraa lisää käymistilaa ja ihka uusi pullotuskone. Helmikuun alussa reseptinikkarimme Jussi hyppäsi pois päivätöistä ja aloitti panimon toisena työtekijänä. Lisäkapasiteetti ja lisäkädet tulevat tarpeeseen, että saamme keittomäärät ylös jyrkällä kulmakertoimella ja tälle vuodelle suunniteltu tuotannon tuplaus ja #tuottavuusloikka toteutuvat. Alku on hyvin lupaava ja näyttää sille, että kolmaskin työntekijä aloittaa piakkoin.

Tuotepuolellakin tapahtuu. Esimies ESB:n hieno nimi tuli aktiivisten faniemme ehdottamana nimikilpailun kautta ja olut oli tammi-helmikuun ajan hanassa kautta HOK-Elannon olutravintoloiden. Musta Lomittaja savusaison oli mukana Alkon käsityöläisolutkampanjassa helmikuussa. Uudet käymistankit vapauttavat pari olemassa olevaa 1000 litran tankkia kokeiluille eli jatkossa pienempien erien teko helpottuu. Ja sehän tarkoittaa sitä, että kaikkea kivaa erikoisempaa on luvassa vakiotuotteiden rinnalle teidän kaikkien craft beer -höpönassujen iloksi. Sen verran voi jo paljastaa, että yksi ensimmäisistä ”pikkukeitoista” on Ruosniemen ensimmäinen pohjahiivaolut! Yritysten, yhteisöiden ja ravintoloiden omaoluterien tekemistä jatkamme myös edelleen aktiivisesti, johon lisätankit ja oma pullotuskone antavat paljon lisää joustavuutta.

Vientimme aloitus Viroon noteerattiin hyvin eri medioissa viime syksynä ja uusia myyntikanavia on tarkoitus availla ulkomaille laajemminkin. Sihteeri Blond, Insinööri IPA ja Työmies RSB pääsivät äskettäin S-ryhmän ketjujakeluun ja se lisäsi levinneisyyskarttaamme nupikoita useisiin uusiin paikkakuntiin. Ja lisää isoja kauppauutisia on luvassa, olkaahan valppaina. Jälleenmyyjille tuotteitamme tällä hetkellä jakelevat myös Pikkulintu, Suppilog, PM-Juomatukku ja Suomen Alkoholitukku.

Kesän festareista kalenterissamme ovat ainakin SOPP Tampere, Olutsatama Jyväskylä, Craft Beer Helsinki, SOPP Helsinki ja Winstonin pienpanimojuhla Porissa. Nähdään niissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *