Alkon käsityöläisoluet 2016 – Laitilan Lakritsi Portteri

Laitilan Lakritsi Portteri

Kun oluen nimessä lukee lakritsi, niin silloin osaa myös odottaa lakritsin esiintyvän vahvana osana oluen makua. Tällaiset odotukset minulla oli ottaessani maistoon Laitilan Lakritsi Portterin, jonka valmistuksessa on käytetty Kouvolan Lakritsi Oy;n lakritsiuutetta. Kouvolan Lakritsi on minun kirjoissani Lakumaailman Rolls Royce ja valmistaa parhaat lakut. 

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Portteri

Voltit: 5,4 %

Kantavierre: 15,2 %

Katkerot: 30 EBU

Väri: 340 EBC

Humalat: Northern Brewer

Maltaat: Pale Ale, Dark Ale, Crystal 300 ja Chocolate

Fiilikset:
Samettinen vaalean ruskea vaahto, joka säilyy oluen pinnalla todella pitkään. Väriltään Cokis. Kaunista.

Tuoksu on kuivan paahteinen ja lakritsisen yrttinen. Laku hallitsee. On tää aika karkki.

Maultaan meinaa taittua paahteiseksi, mutta yhtäkkiä hyökkää hillitön lakritsi esille. Maistuu tismalleen, kuin oikea laku. Tässä on reilusti makeutta.

Jännä, kun suu sanoo parin sekunnin ajan, että ihan basicportteri, mutta sitten muuttuu lakujuomaksi. Juoma joka antaa juuri sen mitä nimi lupaa. Täähän on pelkkää lakua. Jos tykkäät lakritsista, niin rakastut tähän. Pienissä määrin nautittuna itsekin ihan tykkäsin. Jos juo koko pullon yksin, niin itse ainakin rupesin vähitellen kyllästymään makuun. Makumaailmahan on melko yksitoikkoinen, mutta sitäkin hauskempi. Jälkiruokana pieni lasillinen Lakritsi Portteria ja siihen viereen kulhoon lakritsijäätelö. Toimii varmasti.

Lakritsin ystäville. Karkkipäivän olut ja kiva jälkiruokaolut.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

6 thoughts on “Alkon käsityöläisoluet 2016 – Laitilan Lakritsi Portteri

 1. Mitämitämitä.. Minun ideani jumankauta Laitila 😀
  Tosin meillä oli lakritsa granulaatin lisäksi myös laktoosia paikalliselta meijeriltä.
  Pitää varmaan korkata Imperial Porter koe-erän vika pullo ja miettiä koska tuon saisi kaupalliseen jakeluun..

 2. Kun maistoin pari kuukautta sitten Laitilan Mämmistouttia niin mämmi ei maistunut juuri nimeksikään. Samanlaiset odotukset oli tässä mutta pisti kyllä hymyn huulille ensimmäisen kulauksen jälkeen. Lakritsipommi.

  1. Mämmistoutista tosiaan sai mämmiä etsimällä etsiä, mutta tässä on kyllä sitä mitä etiketti lupaa. Lakritsi on kyllä vahvasti esillä 🙂

 3. Aika jännää kamaa oli. Suutuntuma eka pelkkää portteria mutta muuttuu lakuksi 🙂 Juurikin jälkiruokajuomana varmaan paras. 0.33l yksinkertaisesti liikaa yhdelle miehelle. Hienoa että joku uskaltaa kokeilla ja vielä kaupallisesti!

 4. Mulla jäi jostain syystä lakritsi piiloon ensimmäisen suutuntuman jälkeen mutta joku makeahko limppu säilyi koko kokeilun ajan.

 5. Lakritsan ystävän erikoisolut todella täyteläinen Kouvolan lakritsan maku, vaikuttaa hyvältä saunan jälkeen, voisi ottaa tavaksi, vie lakritsan himon voisi kuvitella kippo Aitoa Kouvolan lakritsia viereen, täydellistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *