Alkon käsityöläisoluet 2016 – Humalove First Love

Humalove First Love

Humalove Brewing on uusimpia tulokkaita suomalaisessa pienpanimoporukassa ja heillä toimintansa tällä hetkellä menee ns. kiertolaispanimo –meiningillä. Omia panimolaitteita ei löydy, vaan pannaan siellä missä milloinkin saa panna. Näinkin tuoreelta panimolta on kova suoritus päästä Alkon hyllyyn, joten siitä hatunnosto. First Love on se, josta homma starttasi ja nyt maistelussa oleva versio on järjestyksessään erä numero kaksi. Eka erä tuli kopaistua OlutExpossa ja toimi mallikkaasti. Siitä samaisesta erästä maistoin hetken aikaa sitten pullon, joka oli humaloinnin osalta parhaat päivänsä nähnyt. Katsotaan mitä toinen erä tuo tulleessaan.

Panimo: Humalove Brewing (Pantu Õllenautin panimolla Virossa)

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,1  %

Kantavierre: 13,3 %

Katkerot: 57,9 EBU

Väri: 42,7 EBC

Humalat: Centennial, Citra ja Willamette

Maltaat: Pale ale-, caramel- ja münichmaltaat

Fiilikset:
Olemattomalla vaahdolla päällystetty samea oranssinruskea olut.

Tuoksu on hiivainen, sitruksen katkeroinen, mansikkainen ja marjaisa. Ei oikein osu kohilleen.

Maussa sitruksinen yleisfiilis (greippi), jonka sivussa leipäistä maltaisuutta ja karamellia. Humalointi taittuu liikaa kitkeräksi ja se hieman häiritsee. Hiivaisuuttakin on liikaa.

Hienoinen pettymys, kun muistelen, että OlutExpossa oli hyvin terässään kun hanasta maistoin. Aromihumalointi kuntoon ja hiivaisuus kuriin, niin ollaan pisteissäkin reilusti yli 30 pisteen. Nyt valitettavasti jää hieman puolitiehen. Prosentteihin nähden tuhdimpi IPA. Nopeasti voisi väittää, että prosentit hipoo 7,5 paikkeilla.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 1/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 27/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *