Alkon käsityöläisoluet 2016 – Bryggeri Helsinki Rosé

Bryggeri Helsinki Rosé

Bryggeri Helsinki Rosé teki ensiesiintymisensä viime vuoden Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtumassa ja oli tapahtuman parhaimmistoa. Tämän varjolla osasinkin odottaa tältä oluelta paljon. Resepti oli kuulemani perusteella hieman hioutunut viime kesästä, joten mielenkiinnolla maistamaan. Tämä oluthan löytyy ensi viikosta lähtien Alkon käsityöläisolutvalikoimasta.

Rosé ei ole mikään ihan peruskeppana, vaan 8,8 % olut, joka on maustettu Kiinanruusu-teellä (Hibiscus Tea) ja käytetty olut- ja viinihiivoilla. Kiinanruusu-tee on monessa yhteydessä luokiteltu maailman terveellisimmäksi juomaksi, joten onko tämä terveysolut? Oli miten oli, niin humalointi on hoidettu Nelson Sauvinilla ja Citralla. Jos nyt ei ruvennut tämä olut kiinnostamaan, niin sitten pitää kipaista jääkaapista purkillinen Pirkkaa. Maistoin oluen ja se oli täyttä timanttia. Alla tarkempi arvioni.

Panimo: Bryggeri Helsinki

Maa: Suomi

Tyyli: Aromisoitu Olut

Voltit: 8,8 %

Kantavierre: 18,3 %

Katkerot: 23,8 EBU

Väri: 16,5 EBC

Humalat: Nelson Sauvin ja Citra

Maltaat: Pilsner, vaalea karamellimallas ja vehnä

Muuta: Rypälesokeri ja Kiinanruusu-tee (Hibiscus Tea)

Fiilikset:
Vaahtoa on sellaisen etusormen paksuudelta ja väri on kiehtova punertavan oranssi.

Tuoksu hivelee hajuaistia. Löytyy happamuutta, hiivaa, viljaa, yrttejä ja hedelmää. Kuin sekoitus Saisonia ja marjalambicia. Happamuus tulee selkeästi esiin ja karpaloa tuntuu myös.

Maultaan pehmeä ja hieman suussa pirskahteleva. Karpalo on vahva elementti makua. Taustalta kumpua ruohoisuutta ja viljaista peltoa. Hedelmäisyyttä ja marjaisuutta. 8,8 % häviää hienosti, eikä olut tunnut läheskään noin vahvalta. Petollisen hyvää! Tästä kyllä välittyy eittämättä Roseviinin tapaista makumaailmaa. Todella nätti olut. Tätä voisi kyllä kehua loputtomiin. On hieno! Kaikkia tämän vuoden kattauksen oluita en ole vielä maistanut, mutta tämä on kyllä aivan kärkiluokassa.

Mistä: Saatu panimolta


Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 41/50

3 thoughts on “Alkon käsityöläisoluet 2016 – Bryggeri Helsinki Rosé

  1. Olutharrastajana tunnustan avoimesti, etten ymmärrä viineistä juuri mitään, mutta varmaan siinä samoista asioista viiniä maistaessa on kysymys kuin minun analysoidessa olutta.
    Roséviiniä tapaan ostaa aina uudenvuoden aatoksi, ja tämä Bryggerin olut tuoksuu ja maistuu juurikin roséviiniltä. Vehnämallas antaa viljaisaa happamuutta ja humaloinnin Citra kirpakkuutta. Pilsnermaltaan mausta en vaan pidä missään oluessa, en tässäkään. Ei tämä mitenkään ekstaasiin vie, mutta silti ihan vakuuttava ensikosketus tähän panimoon. Alkoholi petollisen hyvin piilossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *