Tiedote: Helsinkiläinen Humalove Brewing teki suomalaisittain harvinaisen yhteistyöoluen brittiläisen panimon kanssa

Lehdistötiedote:
Helsinki 6.12.2015

Helsinkiläinen Humalove Brewing teki suomalaisittain harvinaisen yhteistyöoluen brittiläisen panimon kanssa

Helsinkiläinen keväällä 2015 perustettu käsityöläispanimo Humalove Brewing on tehnyt oluen yhdessä brittiläisen kovassa nosteessa olevan Atom-panimon (mm. The Guardian –lehden ”Startup of the year 2014”) kanssa. Käsityöläisolutmaailmassa hyvin yleiset eri panimoiden väliset yhteistyöoluet ovat vielä Suomessa harvinaisia, eivätkä suomalaiset panimot ole juurikaan tätä ennen tehneet arvostettujen ulkomaisten panimoiden kanssa yhteistuotteita. Tätä kyseistä olutta on ollut tarjolla jo briteissä ja joulukuun aikana sitä saapuu pieni erä myös Suomeen.

Humalove Brewing on helsinkiläinen ns. kiertolaispanimo, jolla ei ole omaa fyysistä panimoa, vaan he panevat oluensa vuokraamalla muiden panimoiden laitteita. Tällä kertaa Humaloven Jani Peltosalo ja Tero Forsberg kävivät lokakuussa Hullissa vierailemassa Atomin panimolla, ja yhdessä Atomin panimomestarin kanssa he viilasivat tuotteen reseptin sekä valmistivat sen. Usein panimoiden yhteistyössä suunnittelemissa oluissa enemmän tai vähemmän rikotaan perinteisiä oluen määritelmiä – nyt tehty ”From Finland with Love” on punertavansävyinen ruis-IPA, jossa mausteina on käytetty amerikkalaisten humalien lisäksi katajanmarjoja ja appelsiinia.

Humaloven toimitusjohtaja Tero Forsberg näkee kiertolaispanimotoiminnan ja yhteistyöoluiden tekemisen erityisesti keinona kehittää omaa ammattitaitoa: ”Kiertolaispanimona toimisessa on omat haasteensa, kun ei koskaan ole varmuutta, että milloin ja missä oluensa pääsee valmistamaan. Toisaalta se on äärimmäisen opettavaista. Missä tahansa panemmekin, ja on kyse sitten omista tuotteista tai yhteistyössä muiden panimoiden kanssa suunnitelluista tuotteista – kuten ”From Finland with Love” – niin joudumme haastamaan itsemme ja toimintatapamme todella opettavaisella tavalla. Pääsemme keskustelemaan monien huippuammattilaisten kanssa, opimme heiltä ja kehitymme jokaisen projektin myötä entistä paremmiksi.”

Hullissa pantua Atomin ja Humaloven yhteistyön hedelmää pääsee maistamaan monissa baareissa pääkaupunkiseudulla jo joulukuun aikana. Humalove tiedottaa saatavuudesta Facebook-sivuillaan www.facebook.com/HumaloveBeer/

Yhteystiedot

Tero Forsberg
Toimitusjohtaja
Humalove Brewing Oy
+358 50 5647658
tero@humalove.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *