Jaskan olutjoulukalenteri 2015 luukku 7 – Schneider Weisse Tap 5 Meine Hopfen-Weisse

Schneider Weisse Tap 5 Meine Hopfen-Weisse

G. Schneider & Sohn on saksalainen panimo, joka on tunnettu laadukkaista vehnäoluistaan. Panimo valmistaa ainoastaan vehnäoluita ja niistä suurimman osan maistaneena voin sanoa, että ovat kyllä loistavia. Panimo on perustettu vuonna 1872 Georg Schneiderin I:n ja hänen poikansa toimesta. Vuonna 1927 toiminta laajeni Kelheimiin ja Straubingiin. Vuonna 1944 lähes kaikki Baijerin panimot tuhoutuivat, joten koko tuotanto siirtyi Kelheimiin. Panimo on edelleen saman perheen omistuksessa.

Nyt arvioinnissa oleva TAP5 on tyyliltään Weizenbock. Panimolla on myös toinen Weizenbock nimeltään TAP6. Näistä TAP6 on huomattavasti tummempi ja panimo puhuukin siitä, että kyseessä on vehnäinen Doppelbock. TAP5 taas on vaaleampi ja reilummin humaloitu. TAPvitonen on kuivahumaloitu Hallertauer Saphir -humalalajikkeella.

TAPvitonen on Brooklyn Breweryn panimomestarin Garrett Oliverin ja Schneider Weissen panimomestarin Hans-Peter Drexlerin yhteistyöntulos.

Weizenbockien EBUt vertailussa:

Eli pienen vertailunkin perusteella humalointi on huomattavasti voimakkaampi, kuin kahdessa vertailussa mukana olleessa. Se myös huomaa selkeästi, kun ottaa sen maistoon.

Panimo: G. Schneider & Sohn

Maa: Saksa

Tyyli: Weizenbock

Voltit: 8,2 %

Fiilikset:

Samea vaalean oranssi olut vahvalla ja korkealla vaahdolla. Vaahto kestää pitkään oluen päällä.

Tuoksusta tulee selvästi esiin kuivahumaloinnin tuomat aromit. Sitruksinen humalointi on vahvana elementtinä tuoksua. Vehnää ja hiivaisuutta myös hyvin esillä. Mausteisuuttakin havaittavissa.

Maku on tulvillaan sitruksista humalaa ja banaanisuutta. Täyteläisellä suutuntumalla ja pehmeillä hiilihapoilla varustettu nautinnollinen ja hieman jopa raikaskin Vehnäbock. Kuivahumalointi tekee makumaailmasta ainutlaatuisen ja se erottuu muista tyylilajin edustajista edukseen. Mausteisuus tulee esiin loppuliu’ussa ja tämä olut toimii vuodenajasta riippumatta milloin vaan.

Yksinkertaisesti sanottuna hemmetin hyvä olut ja yksi parhaita Vehnäoluita.   

Pisteet: 41/50

5min. kaadon jälkeen vaahtoa oli vielä reilusti jäljellä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *