Alkon jouluoluet 2015 – Malmgård Tammiportteri

 Malmgård Tammiportteri

Vuoden 2015 Alkon jouluolutvalikoimaan saapui Malmgårdin Panimolta olut nimeltä Tammiportteri. Ensiksi ajattelin, että ovat tuoneet takaisin kertaalleen myynnissä olleen Oak Porterin. Speksejä katsellessani huomasin, että ainakaan alkoholiprosentit eivät täsmää. Eli tätä voi lähteä maistelemaan aivan uusin silmin.

Tammiportterin kypsytysvaiheessa siihen on lisätty tammilastuja.


Panimo: Malmgårdin Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Portteri

Voltit: 6,6 %

Kantavierre: 15,7 %

Katkerot: 47,0 EBU

Väri: 138 EBC

Humalat: Perle ja Spalt Select

Maltaat: Viennamaltaat, karamelli- ja suklaamaltaat ja paahdetut ohrat

Fiilikset:
Sormellinen vaahtoa ja väri on lähellä mustaa. Vielä voidaan kuitenkin puhua tumman ruskeasta.

Tuoksu on yhdistelmä paahteisuutta ja tammea. Humalointi tunkeutuu esiin ja näyttää hieman voimaansa. Mokkakahvia ja lakritsia.

Maultaan mokkakahvinen, paahteinen ja taustalta tamminen. Suutuntuma on melko kevyen oloinen. Paahteisuus jää kielen takalaitaan elelemään. Kuivattaa suuta, mutta ei paljoa. Oluen lämmetessä tulee esiin hönkäys savuisuutta.

Juotavuus helppoa ja tämä ei ole sellainen tuhti nautiskeluPortteri, vaan mieluummin menee mm. hirvikäristyksen kaverina. Tuhdimpaan menoon ja nautiskeluun samaisen panimon Huvila X-Porter hoitaa homman kotiin. Tammiportteri on miellyttävä olut, mutta ei kuitenkaan tämän vuoden jouluolutvalikoiman parhaimmistoa, vaikka sille jo alustavasti paikkaa kärkikahinoihin ajattelinkin. 

Mistä: Sain panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *