Sori Brewing Dark Humor Club

Sori Brewing Dark Humor Club

Aloitin tätä juttua kirjoittamaan näin ”Imperial Stout tämä olutmaailman Rolls Royce…” Sitten muistelin, että nyt kuulostaa tutulta ja olihan se tuttua juttua aikaisemmin kirjoittamastani Panimo Hiisin Iku-turso –arviosta.

Joten otetaanpas alusta….
Imperial Stout on ehkä se arvostetuin oluttyyli mitä löytyy. Tyylilajina se on yksi omista suosikeistani ja mitä pidemmälle talvea kohti mennään, niin sitä enemmän hamstraan niitä varastooni. Olen kuin orava, joka etsii pitkän talven varalle evästä. Kotini lämmitys hoidetaan takkaa lämmittämällä ja lämmintä ilmaa kierrätetään ilmalämpöpumpulla. Tämän lisäksi hieman lämpöä lattialämmityksen kautta ja se viimeistellään sisäisesti pullollisella Imperial Stoutia. Tuolla tavalla ei kyllä tarvitse viileydestä kärsiä.

Mikäs sitten on Dark Humor Club?
Tässä Sori Brewingin Imperial Stoutissa on käytetty kylmäuutettua espressoa ja 120 Bourbon –vaniljatankoa. Koko setti on kypsytetty kaakaonibsien päällä. Jos haluatte tarkemmin tietää oluen sielunelämästä, niin suunnistakaa Sori Brewingin blogiin, jonne Sori jätkät olivat laittaneet näkyville kyseisen oluen reseptin. Tämä reseptin paljastus on osa blogiveljeni Hayken Reittausblogin #AvoinOlut –haastetta, jossa Harri haastoi panimot kertomaan olutreseptejä. Iso käsi ja hatunnosto Haykelle hienosta ideasta. Mikäs olisikaan hienompaa, kun maistaa alkuperäistä ja kotipanimon tekemää olutta rinnakkain.

Mistäs tulee oluen nimi: Dark Humor Club?Sori Brewingin Pyry kommentoi asiaa näin ”Nimi tulee kun yhdistetään parin hullun musta huumori ja sen avulla suoriudutaan välillä haastavistakin päivistä heittämällä. Ajatellaan koko panimoa ikään kuin mustan huumorin kerhona (Dark Humor Club). Itse kullakin on se oma suosikki mustan huumorin vitsi, etikettiin oltaisiin haluttu printata pahimmat, mutta olisi varmaan jäänyt kaikkiin seuloihin.”

Sittenpä olutarvion pariin.

Panimo: Sori Brewing

Maa: Viro

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 8,0 %

Katkerot: 50 EBU

Humalat: Tomahawk ja Chinook

Fiilikset:
Mustaa, jossa pieni pilkahdus tummanruskeaa.

Tuoksussa mennään kahvi edellä. Kahvin jälkeen esille kumpuaa nätti tuulahdus vaniljaa. Ei mitään keinotekoista ”vaniljaa”, vaan aitoa tavaraa. Hienoa

Maultaan pehmeä ja loppua kohti suuta kuivaava. Kahvinen ja sopivan vaniljainen Imperial Stout. Humalointi sopusuhtainen runkoon nähden ja antaa oluelle ulottuvuutta tuosta vaniljakahvimaailmasta.

Helposti nautittava ja monipuolinen Imperial Stout. Ei sieltä tuhdeimmasta päästä, eikä tarviikkaan. Hieno juoma.

Mistä: Sain panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 38/50

Kolme sanaa: Kahvisen vaniljainen IS

3 thoughts on “Sori Brewing Dark Humor Club

  1. Lukeeko jaska kommentteja, jätin eilen viestin lokakuun ekaan juttuun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *