Sierra Nevada Hop Hunter IPA

Sierra Nevada Hop Hunter IPA 

Olutopas.info – Arvio

Sierra Nevadan Hop Hunter IPAn valmistuksessa on panimon mukaan käytetty uutta menetelmää. Hop Hunterissa käytetyt juuri poimitut humalat höyrytislataan ennen kuin ne edes lähtevät pellolta.  Tällä tavalla he ovat pyrkineet säilyttämään paremmin humalan luonnolliset maut ja tekemään oluesta yhä aromikkaan. Prosessissa syntyy puhdasta humalaöljyä, jota panimo käyttää oluenpanon aikana perinteisten humalakäpyjen lisänä.

Sierra Nevada on yksi käsityöläisoluiden uranuurtajista ja aloitti toimintansa vuonna 1980. Ensimmäinen tuote oli Pale Ale, joka on edelleenkin panimon ykköstuote. Tällä hetkellä Sierra Nevada onkin yksi USAn suurimpia panimoita, mutta oluet ovat siltikin aivan huippuluokkaa eikä mitään mautonta massatuotantoa.

Huom. Hop Hunter löytyy Alkon tilausvalikoimasta. Sen voit tilata omaan lähiAlkoosi Beers Of The Worldin kautta ja suosittelen. Tässä linkki!

Panimo: Sierra Nevada Brewing Company

Maa: Yhdysvallat

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,2 %

Fiilikset:
Lähes kirkas olut ja väriltään kullankeltainen.

Aromikas, vaikkei aivan uunituore olekaan (pullotuspäivä: 28.4.2015). Havuja ja sitrusta, muttei kuitenkaan överisti. Taustalta tulee nätisti maltaisuutta.

Makumaailma on tasapainoisempi, kuin esim. Torpedo IPAssa. Mallas tanssii yhdessä havujen ja sitrushedelmän kanssa. Maltaisuus viljaista. Muutaman hörpyn jälkeen humalointi saa voimaa taakseen ja alkaa ilmoittaa itsestään selkeämmin. Humalointi ei potki, eikä muutenkaan rettelöi. Kuivattaa suuta ja läpsäisee sievästi havunoksalla poskelle. Maku jää pyörimään pitkään suuhun.

Tasapainoinen IPA, jossa aromipuoli hoidettu tyylikkäästi. Nautinnollinen juotava, eikä liian katkeraksi isketty humalapakkaus. Siinä missä samaisen panimon Torpedo Extra IPA pureutuu suuhusi ja haastaa makuhermosi humalien ilotulituksella, niin Hop Hunter antaa hellän hivelevän kosketuksen aromikkaaseen IPA kokemukseen. Kumpikin ovat loistavia tyylissään ja tämä nyt maistelussa ollut oli kyllä erittäin positiivinen makukokemus. Nämä pitäisi ottaa rinnakkain maistoon ja sitten saisi varmasti hienon vertailun.

Pisteet: 38/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *