Hyvää suomalaisen oluen päivää 13.10.2015

Tänään 13.10.2015 on suomalaisen oluenpäivä. Tänään on kulunut tasan 196 vuotta siitä, kun Sinebrychoffin panimo perustettiin. 13.10.1819 Nikolai Sinebrychoff sai huutokaupassa yksinoikeuden oluen valmistukseen ja myyntiin Helsingin kaupungissa.

Muutama päivä sitten tämän juhlinnan kunniaksi järjestetyssä Suomen Olutmestari –kilpailussa voiton vei rovaniemeläinen baarimestari Antti Peltonen. Antti toimii baarimestarina Oliver’s Cornerissa. Tähän väliin Jaskaltakin suuret onnittelut tuoreelle Olutmestarille. Kilpailussa Olutkisälleiksi valittiin Jussi Leveelahti (Ravintola Olhus Kobenhavn, Helsinki) ja Mikko Ilves (Ravintola Pastor, Helsinki). Tämä oli kahdeksas kerta, kun tästä tittelistä taisteltiin.

Tänään kun on suomalaisen oluen päivä, niin tänään nautitaan suomalaista olutta. Pistäkääs kommenttia, että millä suomalaisella oluella juhlistat tätä päivää! Facebookin ja Twitterin puolellakin eikun kuvia näkyville.

Tällaisella setillä tuli juhlistettua

Hyvää suomalaisen oluenpäivää kaikille suomalaisten oluiden ystäville!

2 thoughts on “Hyvää suomalaisen oluen päivää 13.10.2015

  1. Sonnisaari Murheenryyni. Pari kertaa aikaisemmin olen tämän panimon tuotteita päässyt maistamaan. Kovan suosion vuoksi se loppuu niistä muutamasta ravintolasta mistä sitä on saatavilla. Tätä pääsin muuten maistamaan keskeneräisenä panimolla suoraan tankista 🙂

    1. Itsellä on vielä nuo Sonnisaaren oluet kokematta. Panimolla kun pääsee tankista oluita maistamaan, niin se on hieno tilanne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *